Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πορεία αλληλεγγύης στον Βόλο με συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ και της Χρυσής Αυγής


Μια ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πόλη του Βόλου.

Eκατοντάδες κάτοικοι, μεταξύ των οποίων και μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, του ΕΠΑΜ και του ΕΕΚ, άνθρωποι όλων την ηλικιών ακόμα και μητέρες με παιδιά, διαδήλωσαν με ιδιαίτερο παλμό και πρωτότυπα συνθήματα, εμπνευσμένα μάλιστα από την επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα από τις συλλήψεις ανδρών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.



Οι διαδηλωτές στάθηκαν για λίγο έξω από τα πρώην γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη συμβολή των οδών Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής παράταξης, ενώ στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε και ο δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, την στάση του οποίου αναφορικά με την Κατάληψη Ματσάγγου αποδοκίμασαν.

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίχθηκαν και έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη συμβολή των οδών Σκεδεράνη και Δημητριάδος, τα οποία ακόμα μία φορά φυλάσσονταν από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι από τον Άγιο Νικόλαο Βόλου και μέσω των οδών Ερμού - Γκλαβάνη - Ιάσονος - Φιλελλήνων - Δημητριάδος - Κ. Καρτάλη - Γαλλίας - Γκλαβάνη - Ανθ. Γαζή και Κουταρέλια, κατέληξε στην Κατάληψη Ματσάγκου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνέλευση.

Η πορεία έληξε ειρηνικά, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά τους διαδηλωτές.

Πηγή: e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου