Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Τ.Τ.


Το ΚΚΕ θα παλέψει για τα συμφέροντα 3.200 οικογενειών, για τους μικρομετόχους και τις οικογένειές τους «και να μην σας φέρουν καμία “περικοκλάδα”, που να σας κάνει να πιστέψετε και να διαλέξετε ανάμεσα σε αυτό που αυτοί λένε “το μεγαλύτερο ή το μικρότερο κακό”. Κατά κανόνα οι εργαζόμενοι διαλέγουν το “μικρότερο κακό” κι ύστερα από λίγα χρόνια τα χάνουν όλα», υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση των απεργών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ).








Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική - παντραπεζική απεργία που κήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για το ζήτημα του ΤΤ, με συγκέντρωση στις έξω από το κεντρικό του κατάστημα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών.

Μέσα στη βδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση διάσπασης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Το υγιές κομμάτι θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο θα καταστεί ο μοναδικός μέτοχος με στόχο αυτή να ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Για τους εργαζόμενους, η εξέλιξη αυτή σημαίνει την απόλυσή τους από το ΤΤ και την επαναπρόσληψή τους από τη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, χωρίς να είναι γνωστοί οι όροι απασχόλησης.
http://www.zougla.gr/greece/article/kinitopisis-ton-ergazomenon-sto-tt


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου