Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Χάρτης των Κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου

Map of Hydrocarbons in East Mediterranean SeaΣτο χάρτη αριστερά φαίνονται 9 πιθανές περιοχές στη Μεσόγειο, που ενδείκνυνται περισσότερο κατά την άποψή μου, για έρευνα/γεωτρήσεις πρός άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι περιοχές αυτές προσδιορίστηκαν με κάποια μέθοδο.

Από την ανάλυση προκύπτει, ότι για τη Κύπρο η καλύτερη επιλογή  είναι η περιοχή 7 ενώ για την Ελλάδα οι περιοχές 1 ή 2. Στη συνέχεια, ακολουθεί η περιοχή 6. Οι περιοχές 3, 4 και 5 δεν “φαίνονται” πολύ “καθαρά” αλλά αξίζει να ερευνηθούν με προσοχή. Φυσικά υπάρχουν καί άλλες υποψήφιες περιοχές που αφορούν την Ελλάδα, οι οποίες όμως φαίνεται να έχουν μικρότερα κοιτάσματα. Ενδιαφέρον έχει και η περιοχή στο Ιόνιο πολύ κοντά στο Κόλπο της Λιβύης, με την οποία η Ελλάδα έχει κοινή ΑΟΖ.
Ιδανικές περιοχές για πιθανή εξόρυξη στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου είναι οι περιοχές 8 και 9, εκ τών οποίων η 9 φαίνεται ότι ανήκει στην Αίγυπτο. Το βαθύτερο πηγάδι στερεύει όλα τα άλλα!

Σημειώνω, ότι στις αναπτυγμένες χώρες οι θέσεις τών κοιτασμάτων ανακοινώνονται δημόσια και είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια έστω και αν δεν έχει γίνει ακόμη σε αυτές εξόρυξη για γεωστρατηγικούς λόγους. Στην Ελλάδα υπάρχει η συνήθεια αυτά τα θέματα να συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες με μυστικούς χάρτες, τών οποίων η επιστημονική ακρίβεια δεν μπορεί να ελεγχθεί. Επόμενο είναι να προκύψουν σφάλματα και θα προκύψουν.
Σας προτρέπω να μελετήσετε οπωσδήποτε το άρθρο μου με τίτλο “Γενικά για το Φυσικό Αέριο” εδώ. Δεν εννοείται να έχετε άποψη για το φυσικό αέριο της Ελλάδας χωρίς να γνωρίζετε βασικά πράγματα για αυτό.
ΥΓ. Ο χάρτης της φωτογραφίας είναι ο πρώτος που κυκλοφόρησε ποτέ στο διαδίκτυο με τις πιθανές θέσεις κοιτασμάτων Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και επαληθεύεται συνέχεια απο τα αποτελέσματα αλλά και απο τους χάρτες άλλων. Μετά σεισμόν προφήτες πολλοί…
Στο χάρτη άνω αριστερά φαίνονται 9 πιθανές περιοχές στη Μεσόγειο, που ενδείκνυνται περισσότερο κατά την άποψή μου, για έρευνα/γεωτρήσεις πρός άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι περιοχές αυτές προσδιορίστηκαν με κάποια αναλυτική μέθοδο.
http://www.zcode-gr.blogspot.gr/2009/11/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου