Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι ΕΟΖ και η θλιβερή σιωπή της Βουλής των Διεκπεραιωτών


Σε μια κοινωνία που διαλύεται, τίποτα δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά και συνεπώς τίποτα από όσα “αλλάζουν” δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει στα σύνορα της σημερινής Ελλάδας.
Δεν κτίζουμε κάτι αναγκαίο διαλύοντας το αλλά το “μεταμορφώνουμε” με αργά σταθερά βήματα, με αποφασιστικότητα και με τήρηση των νόμων, τους οποίους φροντίζουμε να τηρούνται χωρίς εξαίρεση.
Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) ή Selective Economic Zones (SEZ) είναι περιοχές στις οποίες μπορεί να στηθεί οτιδήποτε χωρίς να υπόκειται στους νόμους ενός κράτους.
Η είσοδος των μεταναστών, η παρουσία τους σε επιλεγμένες περιοχές και η περίεργη υπερπροστασία τους αποτελούν ένα καλό χαρτί στο παιγνίδι που στήνεται. Στόχος τα φτηνά εργατικά χέρια χωρίς κανόνες ασφαλείας και ο μικρότερος έλεγχος της πολιτείας σε ότι μπαίνει και ότι βγαίνει απο τις ΕΕΖ.
Η δημιουργία εταιρειών ή βιομηχανιών που θα χρησιμοποιούν τον ορυκτό πλούτο και τις φυσικές πηγές της χώρας θα αποτελεί το προκάλυμμα για την χωρίς έσοδα για την Ελλάδα εκεμετάλλευσή του.

Η παρουσία ελάχιστων φόρων, η μειωμένη κρατική κυριαρχία για την οποία πρώτος μίλησε ο ΓΑΠ, το χωρίς έλεγχο ελεύθερο εμπόριο και πολλά άλλα θα είναι ανάμεσα στα εν δυνάμει χαρακτηριστικά των Ελληνικών ΕΕΖ.
Δεν προκαλεί εντύπωση η δημιουργία ΕEΖ στη Θράκη όπου υπάρχει χρυσός και φυσικό αέριο ούτε ότι ο Southstream δεν θα περάσει απο τη Θράκη αφού προβλέπονται αναταράξεις…
Το σημαντικότερο είναι ότι – κατά τη γνώμη μου -
οι ΕΕΖ αποτελούν τον Δούρειο ίππο για την απόσχιση περιοχών απο την Ελλάδα.
Προσέξετε τις περιοχές στις οποίες αυτές θα γίνουν. Η δημιουργία των ΕΟΖ θα αποτελέσει το προτελευταίο χτύπημα για τη χώρα και θα είναι το επόμενο βήμα μετά την απεμπώληση σε φτηνές τιμές των φιλέτων της Ελληνικής οικονομίας. Η διαδιακασία έχει ξεκινήσει. Δέστε εδώ το χάρτη των προς ενοικίαση Ελληνικών νησιών που μόλις ξεκίνησε to ΤΑΙΠΕΔ.
Θυμηθείτε επιτέλους μερικά πράγματα που έχουν συμβεί και αφήστε τις αυτοκτονίες, δεν είναι λύση ούτε μαγκιά. Στη χώρα που δεν υπάρχει φιλότιμο τέτοιες πράξεις δεν έχουν νόημα.
  • Θυμάστε την είσοδο της χώρας στην ΕΕ χωρίς να έχει παραγωγή (απόφαση του Εθνάρχου με άγαλμα Καραμανλή) με “σημαία” τη τουριστική της “βιομηχανία…”
  • Θυμάστε τα παραμύθια του Ανδρέα, τη μείωση των θαλασσίων συνόρων της χώρας προς τη Τουρκία (με τα μνημόνια Παπούλια-Γιλμάζ και Ανδρεά-Οζάλ), το πολλαπλασιασμό των δανείων κλπ
  • Θυμάστε  τη συμφωνία Σημίτη με τη Goldman – Sachs, την είσοδο της Ελλάδας στο Ευρώ (μιας χώρας χωρίς παραγωγή), την υπογραφή της συμφωνίας του Δουβλίνου ΙΙ για τους μετανάστες, τη πυραμίδα του χρηματιστηρίου κλπ.
  • Θυμάστε  τη συνέχιση του υπερδανεισμού, τη σιγή των οίκων αξιλόγησης που δήθεν δεν ήξεραν… και τη περίεργη συμμετοχή του Αγιου όρους στην εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στον Αστακό μέσω οffshore εταιρειών στη Κύπρο και τη Γερμανία την εποχή Καραμανλή, που κάποτε θα μιλήσει... Να πεί τί;
  • Θυμάστε τα μνημόνια που υπέγραψε ο ΓΑΠ και αυτού που κρυβόταν πίσω απο αυτά, τη διάλυση της χώρας μέσα από πτώχευση και τη δημιουργία στο τέλος ΕΕΖ.
Μετά από όσα σας υπενθύμισα συνεχίζετε ακόμη να εμπιστεύεστε αυτό το πολιτικό σύστημα που κυβερνά; Το εμπιστεύεστε να διαχειριστεί συμπολιτευτικά ή αντιπολιτευτικά τη περιουσία, που ανήκει σε όλους μας; Εγώ όχι.
Ο κάθε Ελληνας πολίτης πρέπει στο βαθμό που του αναλογεί και που μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του.
Αντιλαμβάνεστε τη σημασία της επανεπένδυσης των κερδών των επενδυτών στην Ελλάδα αντί στο εξωτερικό;
Αν τα καθαρά κέρδη των επενδυτών επανεπενδυθούν σε μόνιμες ποιοτικές επενδύσεις π.χ. στη Γερμανία, αντιλαμβάνεστε ότι η Γερμανία θα αυξήσει περαιτέρω την ανταγωνιστηκότητά της σε βάρος της Ελλάδας, κάνοντας τους Ελληνες ακόμη φτωχότερους;
Αντιλαμβάνεστε το ρόλο που έχουν καταδικαστεί να παίξουν οι μετανάστες σε αυτό που πρόκειται να γίνει;
Θα είναι το φτηνό κρέας. Το φτηνό εργατικό δυναμικό αυτό που θα στερήσει τους Ελληνες απο τα εργατικά τους κεκτημένα αφού θα δρούν σαν αντισταθμιστικό χαρτί στα χέρια των εργοδοτών.
Aντιλαμβάνεστε γιατί απελευθερώθηκαν τα ναρκωτικά και τιμωρούνται πλέον σαν πταίσμα;
Οχι φυσικά γιατί θέλουν να βοηθήσουν τους καημένους τους χρήστες (υπήρχαν άλλοι τρόποι να γίνει αυτό) αλλά γιατί θέλουν να ανοίξουν τις business περισσότερο γύρω απο το θέμα. Θέλουν ανθρώπους-φυτά, ανθρώπους που να μη μπορούν να σκέφτονται τίποτα άλλο παρά μόνο πώς να επιβιώσουν.
Αντιλαμβάνεστε το ρόλο όσων το παίζουν δήθεν φιλάνθρωποι και διεθνιστές;
Mόνο φιλανθρωπία και διεθνισμός δεν είναι αυτό που κάνουν. Αηδίες και ξεράσματα πιθήκων είναι.
Αντιλαμβάνεστε ότι η ανάπτυξη στηρίζεται στη τεχνολογία;
Aκουσα ότι μερικοί “άνθρωποι” πανηγύρισαν στην Ελλάδα επειδή ο κ.Σαμαράς θα πάρει λεφτά (δάνειο) απο την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) για να κτισθούν δρόμοι…! Εκτός απο διαρκή ροή χρημάτων για τον ιδιοκτήτη και τεράστια κέρδη, που δεν είναι σίγουρο που θα επενδυθούν, κρίνετε ότι απο το πακέτο χρημάτων που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα είναι σωστό ένα τεράστιο ποσοστό χρημάτων του δανείου να πάει σε κατασκευή δρόμων; Εγώ όχι. Η Ελλάδα πάσχει απο έλειψη τεχνολογίας όχι από γκασμάδες.
Οτι δάνεια πάρει η Ελλάδα απο την ΕΤΕ πρέπει να ριχτούν σε παραγωγικές μονάδες σε οτιδήποτε αυξάνει τις εξαγωγές και όχι σε προβληματικές επιχειρήσεις και επιδοτήσεις φίλων μέσα απο το αμαρτωλό Τραπεζικό Σύστημα που έφαγε ατιμώρητα τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών και τα χρήματα των Ταμείων για να ρίξει τα μεροκάματα κοκ.
Αντιλαμβάνεστε γιατί ο ΓΑΠ ζήτησε άδεια απο τη Βουλή για να πάει στις ΗΠΑ, την οποία και του έδωσαν με πολύ χαρά και περισσή μαγκιά όλοι οι συνδιεκπεραιωτές της παρούσας Βουλής χωρίς εξαίρεση και χωρίς αντιρρήσεις;
Αφενός γιατι φοβάται το δικαστικό του και όχι μόνον μέλλον και αφετέρου για να μή χάσει στην Αμερική το βουλευτικό μισθό του.  Ο ΓΑΠ έφυγε με Ελληνική “υποτροφία”, με τις ευχές και τη σύμφωνη γνώμη των διεκπεραιωτών της χώρας για τις ΗΠΑ. Εχουν καταλάβει τι έκαναν;
Πότε θα γυρίσει ο Prof. GAP απο το Harvard; Εχει πάρει άδεια επ’ αόριστον από τη Βουλή; Mέχρι τότε θα παίρνει και το βουλευτικό του μισθό;
H Ελλάδα είναι μικρή χώρα. Δέκα δημοσιογράφοι και δέκα βουλευτές παίζουν το επικοινωνιακό παιγνίδι, καθιστώντας την Μπανανία. Ομως, ότι γίνεται σε αυτήν έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα γιατί έχει σημαντική γεωστρατηγική θέση στη Μεσόγειο.
Λυπάμαι αν υπάρχουν ακόμη Ελληνες πολίτες που δεν αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Σε κάθε  κόμμα υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι που σέβονται και στη πράξη τις αρχές των κομμάτων τους. Δυστυχώς όμως αυτοί δεν συμμετέχουν στις αποφάσεις των διοικητικών τους οργάνων, τους έχουν μόνο για να μαζεύουν ψήφους, για βιτρίνα… και αυτό φαίνεται.
Το παρόν πολιτικό σύστημα με συμφωνίες, μνημόνια και σημαντικές αποφάσεις έχει συμβάλλει επι δεκαετίες στη δυστυχία των Ελλήνων σε βαθμό που να θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους. Ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών ήταν και παραμένει η εστία ατιμώρητων σκανδάλων. Πιστεύετε μερικοί ότι τώρα οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση θα κάνουν κάτι καλύτερο;  Δεν νομίζω. Ο καθένας έχει δείξει τα σημεία των απόψεων και της πρακτικής του. Δεν τους έχετε πάρει είδηση ακόμη;
Στις παρούσες συνθήκες, ίσως πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή αλλά με ηλεκτρική καρέκλα όπως στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα δεν είναι μέλος της Ευρώπης με όρους Ευρώπης άρα δεν πρέπει να υπάρχει κανένα τυπικό κώλυμμα.
http://zcode-gr.blogspot.gr/2012/09/blog-post_1165.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου