Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ!


Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΘΑ ΣΤΗΘΟΥΝ!
Η Ολομέλεια της Βουλής θα είναι εκείνη που θα λάβει την απόφαση να στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες (με βάση τις προτάσεις ή τα πρόσωπα) με τις κατά τη συζήτηση της προσεχούς Πέμπτης(17/1) για τη συγκρότησηπροανακριτικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Η Διάσκεψη των Προέδρων μεταφέρεται για τηνΤετάρτη(16/1/13) και, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση -η οποία χαρακτηρίζεται γνωμοδοτική από το Γραφείο Τύπου της Βουλής- και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Οι προτάσεις των κομμάτων είναι τρεις και ο αριθμός των πολιτικών προσώπων, κατά των οποίων στρέφονται οι προτάσεις είναι τέσσερις.
Αν στηθούν τρεις κάλπες θα αφορούν τις προτάσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ (προτείνεται η άσκηση δίωξης αποκλειστικά κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου), του ΣΥΡΙΖΑ (προτείνει την άσκηση δίωξης κατά των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου) και των ΑΝΕΛ (προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των Γ.Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλου και κατά των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και ΛουκάΠαπαδήμου).
Εάν στηθούν τέσσερις κάλπες θα αφορούν τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που προτείνονται γιαπαραπομπή.
Το γραφείο Τύπου της Βουλής στο ερώτημα αν η Βουλή έχει απευθύνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής για το θέμα, απάντησε αρνητικά.
O ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει  να στηθούν τέσσερις (με τα τέσσερα ονόμα Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Παπαδήμος) και όχι τρεις κάλπες για την παραπομπή σε προανακριτική. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θέλει να στηθούν τρεις κάλπες (όσες και οι προτάσεις τωνκομμάτων) και τη θέση του υιοθετούν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΔΗΜΑΡ.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούσαν ότι, στην περίπτωση που στηθούν τέσσερις κάλπες, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιοι βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν την πρόταση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων για παραπομπή των Ευάγ. Βενιζέλου, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το θέμα συναντήθηκαν, την Τρίτη (15/1/13),οι τρείς "κυβερνητικοί συνεταίροι" (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) στο Μέγαρο Μαξιμου.
Είναι φανερό, ότι στην περίπτωση που στηθούν τρεις κάλπες (με τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ καισυγκυβέρνησης), όπως φαίνεται να μεθοδεύει η συγκυβέρνηση, θα προκύψει ένα νοθευμένο αποτέλεσμα καθώς με αυτόν τον τρόπο η ψηφοφορία μετατρέπεται από ατομική σε καθαρά κομματικήκαι διάτρητη και έτσι μπορεί να μην βγει κανένα αποτέλεσμα και πιθανόν να μην παραπεμφθεί ούτε καν ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με την συνάντηση των τριών κυβερνητικών "συνεταίρων" στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πρόκειται να συζητήσουν τα σχετικά με την ψηφοφορία της Πέμπτης(17/1) στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΒΙΑ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6 το απόγευμα η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, στο Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των βίαιων επιθέσεων που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα με αποκορύφωμα την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου και την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι η κλιμάκωση των περιστατικών βίας και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται πως θα συζητηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αναχαίτισή τους.
Οι τρεις αρχηγοί αναμένεται να καθορίσουν, επίσης, το πλαίσιο δράσης εν όψει της ψηφοφορίας την Πέμπτη για τη σύσταση Προανακριτικής για την λίστα Λαγκάρντ.
Στο τραπέζι θα βρεθεί και ο ανοικτός πόλεμος του τρικομματικού συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικά στελέχη προεξοφλούν ότι οι τρεις αρχηγοί θα καλέσουν όλο τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει τα κρούσματα βίας, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει έμπρακτα από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα στελέχη τους.

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10662:koukouloma-proanakritikh-parapompes&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου