Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

166 - δεν είναι το ΕΚΑΒ... είναι οι ψήφοι με τις οποίες η χώρα έγινε προτεκτοράτο!


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για επικύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν το γ΄ μνημόνιο, ενώ, μεταξύ άλλων, απαλλάσσει τα ΔΣ των τραπεζών από κάθε ευθύνη για την ανταλλαγή ομολόγων και εκχωρεί κομμάτι του ΟΣΕ στους ιδιώτες. 
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές.
 Διαρροές ψηφων από τη συγκυβέρνηση, στο άρθρο 35, που πέρασε με 151 ψήφους.

 

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν ονομαστικών ψηφοφοριών που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.


• Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 166 βουλευτές σε σύνολο 290 παρόντων, καταψηφίστηκε από 123 βουλευτές, ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».


• Το άρθρο 35 (εργασιακά), υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 136 ενώ 3 δήλωσαν «παρών».


• Το άρθρο 31 (ρυθμίσεις για την ιδιωτική εκπαίδευση) υπερψηφίστηκε από 165 βουλευτές, καταψηφίστηκε από 122, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».


• Τα υπόλοιπα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, υπερψηφίστηκαν από 166 βουλευτές, καταψηφίστηκαν από 121, ενώ 3 βουλευτές δήλωσαν «παρών».



Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία σε 28 άρθρα του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί του άρθρου 53 (κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την επαναγορά χρέους).

http://kepparou.blogspot.gr/2013/01/166.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου