Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

(Πολύ την πάω την Κωνσταντοπούλου)! Η αταξία της Κωνσταντοπούλου που εξόργισε το Μαρκογιαννάκη



Ανεπανάληπτες εικόνες εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σηκώθηκε από τη θέση της και πήρε πίσω έγγραφο της ΚΟ του κόματος από την έδρα του προεδρείου της Βουλής. Σε έξαλλη κατάσταση περιήλθε ο προεδρεύων βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος την ανακάλεσε στην τάξη.


Χρειάστηκαν 15 λεπτά ανείπωτης σύγχυσης, προκειμένου να λάβει τέλος επεισόδιο άνευ ουσίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι επιθυμούσε να προσθέσει ακόμη ένα άρθρο σε πρόταση επί του νομοσχεδίου. Αντί να καταθέσει με συντεταγμένο τρόπο ένα συμπληρωματικό έγγραφο, η Ζ.Κωνσταντοπούλου έπραξε αυτοβούλως και πήρε πίσω το έγγραφο από την έδρα του προεδρείου.

Έξαλλος ο Χρ.Μαρκογιαννάκης επέμενε κάθετα να του επιστραφεί το έγγραφο προτού γίνει οποιαδήποτε άλλη κίνηση (προσθήκη, αλλαγή κλπ) με τον προβλεπόμενο τρόπο. «Τώρα θα μου το δώσετε! Σας ανακαλώ στην τάξη! Μην με αναγκάσετε να προχωρήσω! Είστε εν αταξία! Εδώ δεν είναι μπακάλικο! Κλητήρ πήγαινε να της το πάρεις! Δεν ξέρω τι θα το κάνει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Θα το αλλάξει; Θα το πλαστογραφήσει;», φώναζε ο προεδρεύων της συνεδρίασης εν μέσω ενός σουρεαλιστικού σκηνικού στη Βουλή.

«Φέρε πίσω το χαρτί!», ακουγόταν κυρίως από την πτέρυγα της ΝΔ, έως ότου λειτουργήσουν πυροσβεστικά παρεμβάσεις του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.
http://tvxs.gr/news/ellada/i-ataksia-tis-konstantopoyloy-poy-eksorgise-markogiannaki-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου