Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: «Καλή αρχή η συνάντηση με τον Σόιμπλε»


Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για φιλικό κλίμα και καλή αρχή. 


Μετά το τέλος της συνάντησης, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και επανέλαβε ότι «τα σχέδια λιτότητας έχουν αποτύχει».

«Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και επισήμανε την ανάγκη, «τόσο να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «στόχος είναι η Ελλάδα να βγει από την κρίση με την κοινωνία όρθια και τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ζουν με αξιοπρέπεια, σε μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε ως εδώ».

Ο κ. Σόιμπλε, στη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, δήλωσε πως από μέρους του, δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τους συντηρητικούς. Από την άλλη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται αδιάλλακτος ως προς τις πεποιθήσεις του, καθώς λίγο πριν τη συνάντηση, απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηρίξει τις επιλογές της τρόικας.
http://www.zougla.gr/politiki/article/tsipras-kali-arxi-i-sinantisi-me-ton-soimple

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου