Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ένταση στη Βουλή-αποχώρησε το ΚΚΕ


Σε εξέλιξη είναι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση εν όψει της ψήφισης σήμερα, Δευτέρα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η συζήτηση ξεκίνησε σε κλίμα έντασης, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει το κατεπείγον της διαδικασίας και το ΚΚΕ να αποχωρεί από τη συζήτηση.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι η διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου «δεν αφήνει τίποτα όρθιο από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής» και ότι αυτές οι διαδικασίες «δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα, είναι διάτρητες».

Η αναφορά του κ. Λαφαζάνη για πραξικοπηματικές πρακτικές, με τις οποίες νομοθετεί η κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη. «Ακουσα ότι είμαι περίπου πραξικοπηματίας. Είμαι ίσως όμως το μοναδικό παιδί που το πρωί της 21ης Απριλίου ξύπνησα με το περίστροφο στην πλάτη» σχολίασε η βουλευτής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουΐκ κατήγγειλε τη διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου, διαδικασία με την οποία -όπως είπε- «καλείται η Βουλή να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία».
http://www.zougla.gr/politiki/article/entasi-sti-vouli-apoxorise-to-ke

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου