Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λοβέρδος: Διαφώνησα με την προσφυγή στο ΔΝΤ. (Η κωλοτουμπάρα της ψευτούλας Μάρθας Βούρτσης. Για κάτι τόσο σοβαρό οι πολιτικοί με έρμα παραιτούνται ... αχαρακτήριστε)!!!


Αιχμές κατά Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για την προσφυγή στο ΔΝΤ άφησε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος



Από την αρχή αντίθετος με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ υποστηρίζει ότι υπήρξε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
"Διαφώνησα να είναι το ΔΝΤ μέσα. Και η διαφωνία μου ήταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο", σημείωσε σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ζήτησε μάλιστα να δοθούν τα πρακτικά που κρατούσαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στα άτυπα υπουργικά συμβούλια.
"Έλεγα στον κ. Παπανδρέου και στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν πρέπει να προσφύγουμε στους Αμερικανούς, στο ΔΝΤ. Όχι στο ΔΝΤ. Και μου απαντούσαν: γιατί όχι στο ΔΝΤ; Εγώ έλεγα ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή ήταν το ασφαλέστερο καταφύγιο", επισήμανε.
Παράλληλα τόνισε ότι τα μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και Πάνος Μπεγλίτης ήταν επίσης εναντίον του ΔΝΤ και μάλιστα δεν ήταν παρόντες στην άτυπη σύσκεψη που αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ.
"Η απόφαση για προσφυγή σε μηχανισμό που θα είναι και το ΔΝΤ μέσα, έγινε σε σύσκεψη των μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό στην οποία δεν συμμετείχα.
Και δεν συμμετείχε ούτε ο κ. Ραγκούσης, ούτε η κυρία Διαμαντοπούλου, ούτε ο Ευ. Βενιζέλος, ούτε ο Χρυσοχοϊδης. Δεν ήταν αυτοί μέσα. Ήταν ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και άλλοι. Άτυπο όργανο", ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/loverdos_diafwnhsa_me_thn_prosfygh_sto_dnt.2092747.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου