Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΑΣΚ-ΟΤΑ: «Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν το φόβο του εργατικού κινήματος»



Κατά της Χρυσής Αυγής και της τρικομματικής κυβέρνησης καταφέρεται η ΑΣΚ-ΟΤΑ, με αφορμή τη δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού χθες τα ξημερώματα στα Πετράλωνα από δύο Έλληνες, θεωρώντας τες ως υπεύθυνες.
«Το χέρι των δολοφόνων του άτυχου Πακιστανού που δολοφονήθηκε το “όπλισαν” η οικονομική και κοινωνική κρίση, οι δυνάμεις που έχουν σχεδιάσει και οργανώσει την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και η στάση της κυβέρνησης που το μόνο που κάνει είναι να ανέχεται τα φασιστικά φαινόμενα και να επιτίθεται στην αριστερά και στο εργατικό κίνημα», σημειώνει και συμπληρώνει:
«Όμως, πρέπει να πούμε ότι ευθύνες έχουμε και όλοι μας που δεν έχουμε αντιδράσει όπως θα οφείλαμε . Για το φαινόμενο του φασισμού που ανθίζει, φταίει και η απάθεια και η ανοχή του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Το εργατικό κίνημα οφείλει να πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο κατά της φασιστικής απειλής και της ξενοφοβίας. Να διαπαιδαγωγεί τους εργαζόμενους με τις αξίες του διεθνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών και των εργαζομένων. Οι φασιστικές συμμορίες πρέπει να έχουν τον φόβο και όχι την ανοχή του εργατικού κινήματος».
Να σημειωθεί ότι η ΑΣΚ – ΟΤΑ συμμετέχει στο αυριανό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που γίνεται στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας, στις 2 το μεσημέρι.

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ask-ota-oi-fasistikes-simmories-prepei-na-exoun-to-fovo-tou-ergatikou-kinimatos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου