Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας


Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου τόσο για την προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας όσο και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών.


Η προθεσμία έληγε στις 31/12, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών. Ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000, ενώ τις προηγούμενες ημέρες σχηματίστηκαν ουρές στις εφορίες.



Όσοι δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν διπλασιάζεται, ενώ οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.

Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το τέλος, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία, όσοι δεν έχουν πληρώσει. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.

http://www.zougla.gr/greece/article/paratasi-gia-ta-teli-kikloforias-657265

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου