Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Παράταση έως τις 8/1 για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση Πινακίδων

Παράταση έως τις 8/1 για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση Πινακίδων

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αλλά και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε τελικά το Υπουργείο Οικονομικών.
Η προθεσμία έληγε σήμερα, 31/12, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών.
Στη διάρκεια των τελευταίων ημερών σημειώθηκαν μεγάλες ουρές στα ταμεία των τραπεζών για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Εξάλλου, ο συνολικός αριθμός των πινακίδων κυκλοφορίας που θα αποσυρθούν αναμένεται να προσεγγίσει τις 100.000.
Νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ανάμεσα στις προτάσεις που θα εξεταστούν το επόμενο διάστημα να είναι και η μόνιμη παράταση της αποπληρωμής των τελών μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι για όσους δεν πληρώσουν εγκαίρως το σήμα τελών κυκλοφορίας, τότε το ποσό διπλασιάζεται. Επίσης, οι τροχονόμοι που θα σταματούν τα αυτοκίνητα για έλεγχο θα μπορούν να ελέγξουν την πληροφορία είτε από ειδικά μηχανήματα με τα οποία είναι εξοπλισμένα ορισμένα περιπολικά, είτε μέσω του κέντρου.
Αν στους ελέγχους που θα γίνονται από την Τροχαία, διαπιστωθεί ότι κάποιος οδηγός δεν έχει πληρώσει το τέλος, θα του αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας.
Επίσης, από τις αρχές Φεβρουαρίου όσοι δεν έχουν πληρώσει, θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία. Η μη πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας αποτελεί αυτομάτως χρέος στο Δημόσιο και όσοι δεν το πληρώσουν, δε θα μπορούν να λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα μέχρι την αποπληρωμή των τελών.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112971639

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου