Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

4 κάλπες για μία ψηφοφορία



Τελικά, το σκηνικό που έχει στηθεί για τη Δευτέρα 14 ή την Τρίτη 15 Ιανουαρίου θα είναι πολυπλοκότερο του αναμενομένου, μετά και την κατάθεση πρότασης παραπομπής σε Προανακριτική Επιτροπή των Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Την πρόταση στηρίζει επίσημα η Χρυσή Αυγή οπότε καλύπτεται το όριο των βουλευτών, που χρειάζονται από τον κανονισμό, έτσι ώστε να συζητηθεί το ζήτημα στην Ολομέλεια της Βουλής και να τεθεί σε ψηφοφορία.


Με λίγα λόγια, την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα είναι μυστική, θα στηθούν 4 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό που κατά τις τρείς προτάσεις που κατατέθηκαν, εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η πρώτη κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την πρόταση της συγκυβέρνησης. Η δεύτερη, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο προτείνει για παραπομπή ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο κάλπες για Παπανδρέου και Παπαδήμο, που ζητεί η πρόταση του Πάνου Καμμένου. 

Για να παραπεμφθεί κάποιος από τους προαναφερθέντες θα πρέπει να το έχουν απαιτήσει δια μυστικής ψήφου τουλάχιστον 151 βουλευτές. Λογικά, η συμπολίτευση διαθέτει ανέτως τον αριθμό αυτό. Πρόκειται όμως, για μυστική διαδικασία και ήδη, έχουν εντοπιστεί πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το Μαξίμου δεν κρύβει τους προβληματισμούς του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.

Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο θολό μετά την εξ αντικειμένου σύγχυση που προκαλεί η αποδοχή από την Χρυσή Αυγή της πρότασης του Πάνου Καμμένου, την οποία στηρίζει δια της ψήφου του και ο Νίκος Νικολόπουλος, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, εκλεγείς ωστόσο με την ΝΔ, και για λίγο καιρό υφυπουργός του Αντώνη Σαμαρά.

Στην άλλη όχθη, οι τρείς βουλευτές, πρώην της ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης και Μουτσινάς θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τα πράγματα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαγραφείς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσφάτως, φέρεται να στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Η μάχη λοιπόν, στην Ολομέλεια θα δοθεί για τις εντυπώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, παραπέμποντας το μείζον ζήτημα, που είναι βεβαίως, ο νόμος για το νέο φορολογικό σε πολιτική αναμέτρηση δευτέρας κατηγορίας.


Οι κ.κ. Διώτης και Καπελέρης
Οι κ.κ. Διώτης και Καπελέρης
Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα άλλωστε, αναμένονται και εξελίξεις στο μέτωπο του ανακριτικού έργου για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, θα καταθέσουν εκ νέου στον Οικονομικό Εισαγγελέα οι κ.κ. Διώτης και Καπελέρης. Την ίδια ημέρα, αναμένονται να κατατεθούν τα υπομνήματα των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποία διαγράφτηκαν από την λίστα. Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς κάλεσαν και άλλους άμεσους συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών να καταθέσουν, ενώ κατά τη διάρκεια των επομένων ημερών, θα «τρέχει» η έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς ο τρόπος αντιγραφής των αρχείων από το γαλλικό CD σε μορφή USB, στοιχείο που θα καθορίσει ενδεχομένως και το πεδίο έρευνας για τον εντοπισμό εκείνου που διέγραψε τα ονόματα από τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πόλεμος εντυπώσεων

Με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να σηκώνει και πάλι τους τόνους κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για τους εκπροσώπους του «Καζινοκαπιταλισμού που καταγράφονται στη λίστα Λαγκάρντ», συνεχίζεται η σύγκρουση με την οικογένεια Μπόμπολα και τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

Το ΠΑΣΟΚ απαντά δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, που επαναλαμβάνει τα περί «Ρεσάλτου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πολιτικού συστήματος και της κυβέρνησης με στόχο την αποσταθεροποίηση». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτει πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική, που τον συμπεριλαμβάνει μοιάζει με προκήρυξη από τη Βίλα Αμαλία. «Ο λόγος τους είναι εγκωμιαστικός προς τη βία, εκφράζει τον παλαιοκομματικό αριστερισμό. Μιμούνται τις χειρότερες στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συμπληρώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο, δεν έχει προτάσεις και λύσεις για το μέλλον της χώρας και των πολιτών. Γι αυτό επιχειρεί "έφοδο" κατά της πολιτικής σταθερότητας, επενδύοντας πάνω στην καταστροφή της χώρας. Καταστροφή που σε πείσμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επήλθε ούτε θα επέλθει, γιατί οι θυσίες και οι δυσκολίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός πιάνουν τόπο».
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8414263929019785839#editor/target=post;postID=1183194911011725252

1 σχόλιο:

  1. OLOI AFTOI STHN FOTOGRAFIA XEROYN GIATI YPARXOYN
    DEN NOMIZO O LAOS AYTOS OMOS POS PSIFIZH THN
    ANYPARXEIA MHPOS KAI O IDIOS EINAI ANYPARKTOS H
    MEROS AFTHS KAI TA DYO NOMIZO...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή