Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

«Σκούρα» τα πράγματα για τον δημιουργό ιστότοπου στη Σαουδική Αραβία


Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή βρίσκεται ο υπεύθυνος ενός ιστότοπου στη Σαουδική Αραβία, μετέδωσε το Σάββατο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επικαλούμενο ανακοίνωση της ΜΚΟ Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) αναφέρει ότι ο Raif Badawi, εμπνευστής και δημιουργός του ιστότοπου «Ελεύθεροι Σαουδάραβες Φιλελεύθεροι», όπου βασική θεματική του είναι ο ρόλος της θρησκείας στην καθημερινή ζωή της αραβικής χώρας, κατηγορείται πλέον για αποστασία από το Ισλάμ.



Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο και αρχικά είχε κατηγορηθεί για το αδίκημα της προσβολής του Ισλάμ στο Διαδίκτυο, ωστόσο σε νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσήχθη στις 17 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η υπόθεση να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο της χώρας. Στον ιστότοπο του φιλοξενούνται άρθρα επικριτικά για σημαίνουσες προσωπικότητες στη Σαουδική Αραβία και κυρίως για τον ρόλο τους στα πολιτικά πράγματα.

Η καταδίκη για αποστασία -τη μεταβολή δηλαδή του θρησκεύματος- επισύρει αυτόματα την θανατική ποινή στη Σαουδική Αραβία, όπως και άλλα αδικήματα συμπεριλαμβανομένης της βλασφημίας, σε μια χώρα όπου εφαρμόζεται η Σαρία (ισλαμικός νόμος)
http://www.zougla.gr/kosmos/article/skoura-ta-pragmata-gia-ton-dimiourgo-istotopou-sti-saoudiki-aravia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου