Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Ετοιμοι για μετανάστευση το 50% των ανέργων


Καλύτερες συνθήκες ζωής και αμοιβής για την εργασία τους αναζητούν στο εξωτερικό οι μισοί Ελληνες, που αυτή την περίοδο είναι άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι.

Ανεργία και ύφεση «διώχνουν» τους νέους από την Ελλάδα
Ανεργία και ύφεση «διώχνουν» τους νέους από την Ελλάδα
Την επιθυμία για μετανάστευση κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες της ΕΕ καταγράφει έρευνα της εταιρείας Adecco με δείγμα 400 ατόμων. Συγκεκριμένα, το 49% ανέφερε ότι αναζητά εργασία στο εξωτερικό, ενώ το 3% δήλωσε ότι έχει δεχθεί σχετική πρόταση την οποία και εξετάζει.
Για ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους οι ερωτηθέντες αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, το 36% αναφέρει την ανεργία και την αδυναμία πρόσβασης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας, ενώ το 29% την έλλειψη προοπτικής στην εγχώρια αγορά εργασίας λόγω της ύφεσης.
Περισσότεροι από τους μισούς (51%) είναι αποφασισμένοι να εξετάσουν προτάσεις που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενό τους, ενώ το 34% αναζητά θέσεις «σε όσο το δυνατό πιο συναφές αντικείμενο». Μόνο το 14% απαντά ότι η αναζήτηση αφορά αποκλειστικά θέσεις εργασίας σχετικές με την ειδικότητά του.
Για το 39% των ερωτηθέντων κριτήριο επιλογής για τη χώρα στην οποία θα εργαστούν είναι η ποιότητα και το επίπεδο ζωής. Το 16% θεωρεί σημαντική την ύπαρξη κάποιου συγγενή ή φίλου, ενώ το 15% υπολογίζει το κατά πόσο γνωρίζει τη γλώσσα. Υπάρχει ωστόσο και ένα 19% που δηλώνει ότι θα μετανάστευε οπουδήποτε έβρισκε ικανοποιητική εργασία. Τέλος, το 63% προσβλέπει σε υψηλότερες οικονομικές απολαβές, το 58% σε καλύτερη ποιότητα ζωής και 47% σε μια πιο αξιοκρατική επαγγελματική εξέλιξη. Ο ελάχιστος επιδιωκόμενος μισθός για το 29% είναι τα 2.000 ευρώ και ακολουθεί, με ποσοστό 28%, ένας μισθός των 1.500 ευρώ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63756365


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου