Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Λαϊκισμός είναι τα ψευτοδιλλήματα τύπου μνημόνιο ή χάος...


Λαϊκισμός δεν είναι να διαπιστώνεις ότι το μνημόνιο ΕΙΝΑΙ το χάος. 
Λαϊκισμός είναι να προπαγανδίζεις σαν αναγκαιότητα και κερδοφόρο το συμβιβασμό με την Siemens.
 
Λαϊκισμός δεν είναι να γνωρίζεις και να αποκαλύπτεις ότι η Siemens χρωστά δις στο κράτος από ''δουλειές'' για τις οποίες χρημάτιζε πολιτικούς να τις πάρει και να τις χρεώνει διπλές και τρίδιπλες, άρα ο συμβιβασμός μαζί της έχει μπόχα βόθρου. 
Λαϊκισμός είναι να χρησιμοποιείς την ισχύ σου προπαγανδίζοντας την εμφάνιση σου στα κανάλια ως σωτήρα και αθώα περιστερά. 
Λαϊκισμός δεν είναι να σε κράζουν και να σε κυνηγάνε με γιαούρτια και πέτρες γιατί είσαι κοινός κλέφτης και αχόρταγος Πολιτικός, που έφαγε τόσα πολλά μαζί με τους φίλους και συγγενείς του, ώστε να χρεοκοπήσει τη χώρα του και να φέρει πείνα, δυστυχία και θάνατο στο λαό του. 


Ας δούμε λοιπόν τον ακριβή ορισμό του λαϊκισμού: 
Λαϊκισμός είναι στάση που συναντάται στην πολιτική και στην τέχνη και που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα. 
Το επίθετο "λαϊκός" αναφέρεται σε αυτόν που προέρχεται από το λαό. Η "λαϊκότητα" στο χώρο της πολιτικής αναφέρεται στη συμμετοχή, την παρουσία του λαού στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας και ανύψωση του σε καθοριστικό παράγοντα της ιστορίας. Λαϊκισμός είναι η κατ' επίφαση λαϊκότητα, δηλαδή αυτό που δείχνει λαϊκό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. 


Ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα. 


Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του. 
Μορφή λαϊκισμού αποτελεί και η προπαγάνδα.(wiki) 


Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί όταν κάποιος μιλά για δικαιώματα, μισθούς θανάτου, δικαιοσύνη, Πατρίδα, αμέσως τον χαρακτηρίζουν λαϊκιστή; 
Γιατί οι ΚΛΕΦΤΕΣ και ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Πολιτικοί και Δημοσιογράφοι, είναι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ...


http://www.zougla.gr/blog/article/505957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου