Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Στην τελευταία φάση η έρευνα για τα CDS του Αντρίκου Παπανδρέου



Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνει τελικά ο οικονομικός εισαγγελέας ,Γρηγόρης Πεπόνης, εάν θα θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου ( αδελφό του πρώην πρωθυπουργού), στην γνωστή υπόθεση των CDS.



Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του κ. Πεπόνη να απέχει από την υπόθεση αυτή, με το επιχείρημα ότι ήταν μία από τις δικογραφίες για τις οποίες είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε παρεμβάσεις. Το δικαστικό συμβούλιο ωστόσο κρίνοντας ότι «ο εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος και δεν επηρεάζεται» αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα εξαίρεσης του κ. Πεπόνη τον οποίο καλεί πλέον να αποφασίσει άμεσα για την αρχειοθέτηση ή όχι της υπόθεσης των CDS.

Έτσι, ο κ. Πεπόνης, εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να αποφανθεί για την υπόθεση καθώς ο εισαγγελέας πρωτοδικών Α. Κορέας που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση έχει καταθέσει πόρισμα ζητώντας να τεθεί μέρος της υπόθεσης στο αρχείο και συγκεκριμένα το σκέλος που αφορά στις καταγγελίες περί ενδεχόμενης εμπλοκής του αδελφού του τέως πρωθυπουργού Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της χώρας.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε ζητήσει να εξαιρεθεί επικαλούμενος λόγους ευπρέπειας μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τις καταγγελίες του, πως μεταξύ άλλων και για αυτή την υπόθεση δέχτηκε «οχλήσεις».

Στο πόρισμά του πάντως ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αρ. Κορέας που διενήργησε την έρευνα έκρινε πώς η υπόθεση ,ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος ,πρέπει να πάει στο αρχείο. Το πόρισμά του υποβλήθηκε για επικύρωση στον ανώτερό του, οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο οποίος αρνήθηκε αποφανθεί σχετικά. Για το θέμα αυτό χρειάστηκε να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και τώρα ο κ. Πεπόνης είναι αυτός που θα κρίνει την ποινική τύχη της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου