Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση



Να απέχουν από κάθε εκλογική διαδικασία καλεί τους υπαλλήλους των δήμων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία παράλληλα προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο 1η Μαΐου. Η απόφαση για την παεργία ελήφθη μετά την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η Πρωτομαγιά να είναι εργάσιμη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη διεξαγωγή των εκλογών.

Απεργούν αύριο οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση
Σε ό,τι αφορά την αποχή από την εκλογική διαδικασία, η ΠΟΕ- ΟΤΑ καταγγέλλει την υπό έκδοση υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μόνον 6.500 εργαζόμενοι δικαιούνται εκλογική αποζημίωση.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης (400 ευρώ) και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων, αναλογεί ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα, δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκεται είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους «να απέχουν από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων». Επίσης, «να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους».

Σε ό,τι αφορά την προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας αύριο, 1η Μαΐου, σημειώνεται ότι «οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να μάχονται για να ανατρέψουν τη βάρβαρη πολιτική που οδηγεί στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων, τη φτώχια, την ανεργία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Γι' αυτό «ενώνουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και στέλνουν μήνυμα ενότητας και αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την επιβίωσή τους».



http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63651169

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου