Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

"Ξέρω τι να ψηφίσω;". Απαντά ο Νίκος Καλογερόπουλος



 
Με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαϊου, στην ενότητα "Ξέρω τι να ψηφίσω;" του tvxs.gr, πρόσωπα των γραμμάτων, της διανόησης και της τέχνης, μιλούν στηνΚρυσταλία Πατούλη εκφράζοντας τις απόψεις, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς όχι μόνο για την δική τους ψήφο αλλά και την ψήφο του Ελληνικού λαού. Σήμερα απαντά ο ηθοποίος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και τραγουδοποιός Νίκος Καλογερόπουλος, με τους στίχους από το νέο του τραγούδι με τίτλο "Της Αριστεράς τ' απίδια" αλλά και με ένα περιεκτικό όσο και ουσιαστικό μήνυμα:



"Έχω κάνει τάμα στην Παναγιά Σουμελά να πάω να ξυπόλυτος από τον Περισσό στη χάρη της, εάν το ΚΚΕ πάρει 30%" Ν. Κ.

Της αριστεράς τ' Απίδια*

Στρώνει μπάλα ο Αλέκος
Στον Αλέξη να σουτάρει
Κι ο Αλέξης κάνει πάσα
Στην Αλέκα να σκοράρει

Α ρ’ Αλέξη
Α ρ’ Αλέκο
Α ρ’ Αλέ’ Καρά Γιαβρούμ
Αν τη χάσουμε και φέτο
Πάμε για το γιουσουρούμ

Ρ’ έλα, έλα, έλα, έλα
Ρε λαέ καραγιαβρούμ
Αν τη χάσουμε και φέτο
Πάμε όλοι μαζί για μπλουμ

Ρε Αλέκα παίξε μπάλα
Θα τελειώσει το παιχνίδι
Και αντί για νίκη πάλι
Θα μας μείνει έν’ Απίδι

Τώρα, τώρα, τώρα, τώρα,
Τώρα, ήγκηκεν η ώρα.
Τώρα, τώρα, εδώ και τώρα
Το φωνάζει όλη η χώρα


*Στίχοι, μουσική: Νίκος Καλογερόπουλος.
Ένα από τα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν σε 20 μέρες σε βιβλίο μαζί με διπλό cd, με τίτλο: «Ζωντανή Ηχογράφηση στο Κύτταρο»

-----

Στο παλιότερο, δε, ερώτημα "Οι αιτίες που μας έφεραν ως εδώ και κυρίως «τι πρέπει να κάνουμε;» για την έρευνα της Κρυσταλίας Πατούλη στο tvxs.gr, οΝίκος Καλογερόπουλος είχε απαντήσει:

«Όποιος υποσχεθεί κάτι στο λαό και τον απατήσει, εγκαλείται διά της αγωγής εισαγγελίας και καταδικασθείς τιμωρείται με θάνατο». Αυτά έλεγε ο Σόλωνας στο αρχαίο ελληνικό δίκαιο άρθρο 286.

Σήμερα, μετά από 2700 χρόνια, όποιος εξαπατήσει το λαό γίνεται βουλευτής, υπουργός, πρωθυπουργός, και… δε συμμαζεύεται. «Και συ λαέ βασανισμένε» και χιλιοπροδομένε κάθεσαι και περιμένεις τη σειρά σου σαν το αρνάκι της λαμπρής!
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια εδώ που φτάσαμε!

Πρέπει να αφουγκραστούμε τους ελάχιστους δυστυχώς πνευματικούς ανθρώπους που έμειναν, που βγαίνουνε μπροστά, που αντιστέκονται, που προτείνουν και νοιάζονται για την πατρίδα και μαζί μ αυτούς «να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω απ‘ την Ελλάδα».

Ο μόνος τρόπος κι ο πιο δυνατός για ν’ αλλάξουμε τα πράγματα είναι η παρουσία μας έξω απ’ τη βουλή. Ένα εκατομμύριο ανέργους έχει σχεδόν η πατρίδα! Που είναι; Εάν μέρα-νύχτα η πλατεία έχει εκατό χιλιάδες πολίτες, μέσα σε δύο εβδομάδες θα ‘χει αλλάξει το σκηνικό και θα πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!

Αυτή είναι η γνώμη μου
Με αγάπη και αγωνία"
Νίκος Καλογερόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου