Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !-Τα προεκλογικά τερτίπια δεν μπορούν να συγκαλύψουν την ειλημμένη απόφαση για νέα μέτρα τον Ιούνη


Με τη μετεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην άρχουσα τάξη και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για εφαρμογή μέχρι κεραίας των εξοντωτικών πολιτικών του μνημονίου και με ωμούς εκβιασμούς εναντίον του λαού, συνέχισε χτες την προεκλογική του εκστρατεία ο Ευ. Βενιζέλος με ομιλία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στην ηγεσία της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική συμφωνία την προώθηση των επόμενων πακέτων μέτρων. 

Την ίδια ώρα, με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο τον Ιούνη να συνοδεύονται οι αποφάσεις για το «μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα» του μνημονίου από περαιτέρω περικοπές, προκειμένου να εκπληρωθούν οι όροι της νέας δανειακής σύμβασης. 

Σ' αυτήν ακριβώς την ταξική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εδράζονται οι προεκλογικοί εκβιασμοί της ηγεσίας του στο λαό. «Το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, έγκειται στο δίλημμα, Ευρώπη ή τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, που κανείς δεν λέει ποια είναι, ποιος είναι ο στόχος και ποιες είναι οι εγγυήσεις», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος επιδιώκοντας να καλλιεργήσει στα λαϊκά στρώματα τη λογική της υποταγής στο σφαγιασμό τους. 

Με τον ίδιο σκοπό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την αντιλαϊκή πολιτική. Επιδίωξε να εμφανίσει σαν μη ρεαλιστική την πρόταση του ΚΚΕ για έξοδο από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, καταφεύγοντας στο γνωστό τρομοκρατικό δίλημμα των αστικών κομμάτων περί «μη καταβολής των μισθών και των συντάξεων» στην περίπτωση που δεν εφαρμοστούν τα μέτρα του Ιούνη. 

Επιδίωξε να κοροϊδέψει το λαό ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει «να αποφύγει τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», όταν ο ίδιος μαζί με την ηγεσία της ΝΔ έχει προσυπογράψει τα μέτρα του μνημονίου που καθορίζουν ρητά νέες δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων. Ο ίδιος άσκησε κριτική στους προεκλογικούς χειρισμούς του Αντ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «μικροκομματική, αλαζονική και εκτός τόπου και χρόνου» την πρότασή του για «αυτοδύναμη κυβέρνηση» και σημείωσε κάνοντας ουσιαστικά πρόταση για μετεκλογική συνεργασία, ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει «μία υπεύθυνη, προοδευτική διακυβέρνηση» για «επάνοδο στη δημοσιονομική σταθερότητα». 

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε με θράσος ότι η Βουλή «δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του ναζισμού και του φασισμού», κρύβοντας ότι ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που συμμετείχε το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου