Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Οι ακροδεξιοί «ιππότες» του γέροντα...
Από το "Ποντίκι"

Σαν να τους τσίμπησε μύγα τσε-τσε εκεί στο ΛΑΟΣ και έσπευσαν να βγουν στα κεραμίδια υπερασπιζόμενοι τον ηγούμενο Εφραίμ. Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά και οι θεοσεβούμενοι αθεόφοβοι βουλευτές της Ακροδεξιάς άρχισαν να εκστομίζουν ασύμμετρες ανοησίες, καταρρακώνοντας έναν θεσμό, του οποίου αυτοί θέλουν να είναι θεματοφύλακες: τη Δικαιοσύνη. Μέχρι και ο τρομερός κωλοτούμπας πρόεδρος τους Καρατζαφεύγας βγήκε να μας πει ότι η απόφαση για την προφυλάκιση αποτελεί συνωμοσία των Αμερικανών κατά του Πούτιν, τον οποίο θέλουν να πλήξουν προεκλογικά: «Οι Αμερικανοί δεν θέλουν τον Πούτιν στη Ρωσία, θα τον κατηγορήσουν ότι ήταν επί έναν μήνα αγκαλιά με έναν λωποδύτη» βγήκε και μας είπε σε έξαλλη κατάσταση.


Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς το ΛΑΟΣ από απηνής διώκτης του σκανδάλου του Βαιοπεδίου άπλωσε την προστατευτική του φτερούγα πάνω από τον Εφραίμ. Προφανώς, εκτός του έντονου παρασκηνίου που έχει να κάνει με τις πολιτικές διασυνδέσεις των Βατοπεδινών, υπάρχουν και ψηφοθηρικοί λόγοι καθώς επιχειρούν να αλιεύσουν από τις θεούσες που φρύαξαν ακούγοντας ότι θα προφυλακιστεί μοναχός. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι με τη στάση του το ΛΑΟΣ δέχεται ότι όχι μόνο υπάρχει παρέμβαση των Αμερικανών στο ελληνικό δικαστικό σύστημα το 2011, αλλά και ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ορίζει ποιος και γιατί θα προφυλακιστεί.

Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Θανάσης Πλεύρης, Κυριάκος Βελόπουλος, ως άλλοι ιππότες της ελεεινής τραπέζης, ξεσήκωσε τον τόπο ζητώντας την παραίτηση του Γιώργου Πεταλωτή, επειδή ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής και είχε, σου λένε, εμπλακεί στην υπόθεση ως δικηγόρος και υπήρξε ο βασικός κατήγορος στην υπόθεση που εξετάζει η Δικαιοσύνη. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απόπειρα παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά δεν μπορεί έτσι κανείς, χωρίς στοιχεία, να εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα. Η αλήθεια είναι ότι η παρέμβαση των Ρώσων στην ιστορία αυτήν ήταν πολύ χοντρή και ότι όσοι έσπευσαν να χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για τη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου θέλουν να ξεχνάνε ότι, σύμφωνα με το παλιό εορτολόγιο, Χριστούγεννα έχουμε στις 7 Ιανουαρίου. Ουαί ημίν, Φαρισαίοι υποκριτές....

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ
Ακόμη ένα σίριαλ.

Με τη ρωσική κυβέρνηση να παρεμβαίνει ανεπίτρετπα στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να προστατέψει τον μοναχό Εφραίμ, και θεούσες με κεριά να ψάλλουν το «Τη υπερμάχω» έξω από τον Κορυδαλλό, έληξε και το σίριαλ της προσωρινής κράτησης του ηγούμενου.

Τριάμισι χρόνια μετά τη δικαστική διερεύνηση μιας υπόθεσης που συνέβαλε στη θορυβώδη πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή και τη χειρότερη εκλογική επίδοση της ΝΑ τα τελευταία 20 χρόνια, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, ως ηθικός αυτουργός στις «ιερές ανταλλαγές», κρίθηκε προφυλακιστέος, αφού το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι είναι ύποπτος τέλεσης και νέων εγκλημάτων. Το οξύμωρο είναι ότι κανένας φυσικός αυτουργός των ανταλλαγών δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη, ενώ οι πολιτικοί υπεύθυνοι κοιμούνται ήσυχοι κάτω από το «πάπλωμα» της παραγραφής. Άλλωστε το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής τον Ιούνιο του 2008 συνέβαλε ώστε να πάψουν οι ποινικές ευθύνες όσων υπουργών ενεπλάκησαν.

Το σίριαλ «Εφραίμ», εκτός της πληγής που άνοιξε στις ελληνορωσικές σχέσεις, ανέδειξε ένα ακόμα ζήτημα: το πόσο σάλο μπορεί να ξεσηκώσει μια δικαστική απόφαση. Γιατί προφανώς και οι δικαστικοί μετά το κράξιμο που έφαγαν από μια σειρά αποτυχιών, όπως η απόδραση Χριστοφοράκου και Καραβέλα, βασικών υπόπτων της υπόθεσης «Siemens», και η εξαφάνιση του «αγαπούλα» Ψωμιάδη, αποφάσισαν να είναι πιο αυστηροί, τουλάχιστον απέναντι σε υποθέσεις που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη.

Η «υπόθεση Εφραίμ» έφερε στην επιφάνεια πάλι τον θεσμό της προφυλάκισης, όμως κι αυτό συζητείται επιφανειακά και θα ξεχαστεί μόλις σβήσουν τα κεριά έξω από τον Κορυδαλλό και τα «Τη υπερμάχω» επιστρέψουν στις εκκλησίες. Ετσι κι αλλιώς όλα μοιάζουν μαγικά, είναι μαζικά και εμφανώς επικοινωνιακά, για να παραφράσουμε και τον ποιητή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου