Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Εκτενές αφιέρωμα του Γκάρντιαν για την εγκατάλειψη παιδιών στην Ελλάδα
Με τίτλο “η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γίνεται τραγική για τα παιδιά, που εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους” ο βρετανικός Γκάρντιαν κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τις οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες, που επικρατούν στη χώρα μας και που οδηγούν γονείς να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους, λόγω φτώχειας.


Με επίκεντρο την υπόθεση μιας οικογένειας στην Πάτρα ενός 42χρονου και μιας 37χρονης, που πρόσφατα έδωσαν τα τέσσερα παιδιά τους σε κέντρο φιλοξενίας παιδιών, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι αυξάνεται ολοένα ο αριθμός των Ελλήνων, που αδυνατούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και χωρίς βοήθεια από το κράτος, αναγκάζονται να τα αφήσουν σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία.
Παράλληλα, το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιδημάρχου Πατρών Θεοχάρη Μασσάρα που τονίζει ότι φέτος τουλάχιστον 1,200 οικογένειες στην πόλη απευθύνθηκαν στον Δήμο για οικονομική και όχι μόνο βοήθεια.
Στα παιδικά χωριά SOS τουλάχιστον 500 οικογένειες ζήτησαν φέτος να αφήσουν τα παιδιά τους, αναφέρει το ρεπορτάζ, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εγκατάλειψης βρεφών σε κλινικές ή ιδρύματα.
“Σε ένα έθνος, περήφανο όπως η Ελλάδα, όπου η οικογένεια έρχεται πάντα πρώτη, ιστορίες σαν αυτές σοκάρουν” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Γκάρντιαν

πηγή. Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου