Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι απεργοί Χαλυβουργοί

Σ’ αυτό όμως που θέλουμε να εστιάσουμε αυτή την ανάρτησή μας είναι ότι από όλα τα αστικά ΜΜΕ, που δίνουν τόσο χρόνο σε μια προσωρινή δικαστική περιπέτεια που περνάει ένας ρασοφόρος είναι εξαφανισμένη η ηρωική μάχη που δίνουν για 58 ολόκληρες μέρες οι απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». 


Σήμερα είχαν νέα συγκέντρωση, οι απεργοί έξω από το υπουργείο Εργασίας. Για ακόμα μια φορά διατράνωσαν την απόφαση τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους μέχρι να επαναπροσληφθούν οι 50 απολυμένοι συνάδελφοι τους, και οι ίδιοι να επιστρέψουν στην δουλειά με σταθερά ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς.
Αυτή που είναι η πιο σημαντική εξέλιξη σήμερα είναι αυτό που δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των απεργών με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη -ο οποίος έκανε λόγο ότι θα προκαλέσει νέα τριμερή συνάντηση- του Γ. Σιφωνιού.  Ο πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε ότι μένουν ανυποχώρητοι στον αγώνα τους και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φτάνοντας στο σημείο να «πάνε να κλείσουν το εργοστάσιο –σ.σ του Μάνεση- στον Βόλο», όπως είπε.
Αν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη και με δεδομένο τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που υπάρχουν σ’ αυτό το εργοστάσιο του Μάνεση, στο Βόλο,  καταλαβαίνει κανείς τι μπορεί να επακολουθήσει.
Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου