Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι ειδικότητες των μηχανικών που αντέχουν στην κρίση

Οι ειδικότητες των μηχανικών που αντέχουν στην κρίση

Τον δρόμο προς τη… μετανάστευση επιλέγουν οι διπλωματούχοι μηχανικοί προκειμένου να βρουν δουλειά. Η κάμψη στον χώρο της οικοδομής και των δημόσιων έργων έχει φέρει πολλές ειδικότητες μηχανικών σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

Εξαίρεση αποτελούν οι απόφοιτοι τμημάτων που ασχολούνται με το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά., οι οποίοι μπορούν ακόμη να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Οι ειδικότητες των μηχανικών που αντέχουν στην κρίση
Η ανεργία που αντιμετωπίζει το επάγγελμα φαίνεται και από τη χαμηλότερη ζήτηση από την πλευρά των υποψηφίων για τις περισσότερες σχολές μηχανικών. Το «Έθνος - Παιδεία» παρουσιάζει σήμερα τις σπουδές και τις προοπτικές απασχόλησης στα πέντε τμήματα που ασχολούνται με το περιβάλλον.
Επίσης, οι υποψήφιοι θα βρουν πληροφορίες για το τμήμα Τεχνολογίας Ξύλου, οι απόφοιτοι του οποίου είναι περιζήτητοι στην αγορά, καθώς και λεπτομέρειες για όσους ενδιαφέρονται για τις εισιτήριες εξετάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Τέλος, όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν δωρεάν στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για να πάρουν τις σχετικές επιταγές από το υπουργείο Παιδείας έως τις 13 Γενάρη.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καθυστερήσεις στη μισθολογική εξέλιξη δασκάλων - καθηγητών
ΙΕΚ
Δωρεάν φοίτηση για 4.000 σπουδαστές

etnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου