Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποίησεων

 

Με την προσπάθεια της δημοσιονομικής εξυγίανσης να έχει αγγίξει τα όριά της, η κυβέρνηση υποχρεώνεται να ξαναδεί ρεαλιστικότερα το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παρά το δεδομένο ψαλίδισμά του και την άθλια εικόνα που εξακολουθούν να παρουσιάζουν η εγχώρια και η διεθνής χρηματιστηρική αγορά.


Πράγματι, μετά το κούρεμα του προγράμματος το 2011 κατά 1,8 δισ. ευρώ, νέα περικοπή περιμένει και αυτό του 2012 το οποίο από τα 9,3 δισ. ευρώ περιορίζεται στα 4 με 5 δισ. ευρώ ή στο 2% του ΑΕΠ.

Ωστόσο, πέραν της μείωσης των προσδοκώμενων εσόδων το νέο πρόγραμμα θα είναι σαφώς ρεαλιστικότερο και προσαρμοσμένο στις αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε η πλήρης και επιτυχής εφαρμογή του να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων και να οδηγήσει τη χώρα ταχύτερα στην ανάκαμψη.

Για τον λόγο αυτό, το πρόγραμμα του 2012 θα εστιασθεί πρωτίστως σε υποδομές (αεροδρόμιο, λιμάνια, ενεργειακά δίκτυα, ύδρευση) και σε ακίνητα και δευτερευόντως σε συμμετοχές του Δημοσίου που βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με τις χρηματιστηριακές αξίες.

Πηγή:kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου