Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Τσιρώνης: Ένα γελοίο κυβερνητικό εξουσιαστικό θρασίμι



Ένα γελοίο κυβερνητικό εξουσιαστικό θρασίμι λέγεται Γιάννης Τσιρώνης. Είναι αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ και στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων.
Το ποιο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ότι έχει αποφοιτήσει από την «σχολή» Πάγκαλου. Δηλαδή λαός και Κολονάκι ίσα κι όμοια. Η λογική του «όλοι μαζί φταίμε» είναι ο πυρήνας κάθε τοποθέτησής του.



Σχετικά πρόσφατα τον ακούσαμε να μας παπαγαλίζει την «λογική» της … ψωροκώσταινας αποδίδοντας στην ελληνική κοινωνία ότι είναι υπεύθυνη για την δραματική κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει οι πολιτικές που υπηρετεί.
«Οσο η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης, τόσο οι δανειστές θα απαιτούν και εμείς, ως ναρκομανείς, θα πουλάμε τα σκεύη της γιαγιάς», τον ακούσαμε να λέει σε ένα κρεσέντο ξενοδουλείας  και συσκότισης της πραγματικότητας.

Στην ίδια ρότα και σήμερα βγήκε στην τηλεόραση του Αλαφούζου για να μας πει ότι για το οικολογικό έγκλημα στον Σαρωνικό  μετά τη βύθιση του "Αγία Ζώνη 2" «την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρηκαι μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας».

Πιθανόν πάντως να μην είναι ένας γελοίος πολιτικάντης, αλλά ένα εξουσιαστικό θρασίμι που δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας εξοργίζει με τις δηλώσεις του.  Και για να μην επεκταθούμε εμείς παραπέρα αφήνουμε την ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ να του απαντήσει.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/09/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου