Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Με την «αριστερά» στο τιμόνι και την πολιτική στο «μεσιανό κατάρτι»

 Α.Ε.Κ.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ


…για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Αιτωλ/νία και τη Δυτική Ελλάδα
Με την «αριστερά» στο τιμόνι και την πολιτική στο «μεσιανό κατάρτι»
Ακόμη κι αν ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι εγκληματικές διατάξεις για εμάς τους εργαζόμενους, τους
συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, ο αγώνας, ώστε να μην εφαρμοστούν, θα πρέπει να παραμείνει αμείωτος και κλιμακούμενος.  
Σε αυτό το πλαίσιο η κατάσταση και στη δημόσια εκπαίδευση φαίνεται ότι διαμορφώνεται ιδιαίτερα δύσκολη. Το νομοσχέδιο για την έρευνα και οι άλλες προτάσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν:


· Μέτρα, που κάνουν λάστιχο σχεδόν όλες τις ειδικότητές μας ώστε να καλύπτουν ωράριο από το δημοτικό ως το λύκειο και να μην μένει κανείς έστω και με μια ώρα κενή, αφού θα λείπουν χιλιάδες αναπληρωτές.
· Θέλει να μειώσει τις προσλήψεις αναπληρωτών ως και στο μισό από φέτος.
· Κατάργηση του μειωμένου ωραρίου των υπεύθυνων εργαστηρίων σε όλα τα σχολεία εκτός από τα ΕΚ.
· Εισάγει τη μαθητεία μετά το ΕΠΑΛ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΟΛΜΕ.
· Οι ρυθμίσεις για την τεχνική εκπαίδευση την οδηγούν σε τεράστια συρρίκνωση, που θα φθάσει τελικά ως το 50%.
· Και η πρόταση για 4ετές Γυμνάσιο και 2ετές Λύκειο, καθώς και μεταγυμνασιακά ΙΕΚ αν εφαρμοστεί, εκτός των άλλων θα οδηγήσει σε άλλη μεγάλη συρρίκνωση και των ΓΕΛ.
·  Ο «κόφτης» με την αξιολόγηση θα φέρνει συνεχή μείωση των δαπανών για την παιδεία, παρά τις φλυαρίες Φίλη.
· Νέα αναλυτικά προγράμματα, που θα συνδιαμορφώνονται και με τους γονείς, το δήμο και άλλους φορείς και επιχειρήσεις που στο τέλος θα υπάρχει πενταετής πιστοποίηση για όλους σύμφωνα με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.
Και βρίσκουν ευκαιρία όσοι εγκλημάτησαν εδώ και 5-6 χρόνια πάνω στη Δημόσια παιδεία - ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ - να εμφανίζονται τιμητές και κατήγοροι. Αυτοί, που έκλεισαν χιλιάδες σχολεία και σχολές πανεπιστημιακές σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί, που ενοχοποίησαν προληπτικά, αλλά και απέλυσαν με διαθεσιμότητα εκατοντάδες συναδέλφους και τους βασάνισαν κυριολεκτικά. Αυτοί που, θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, την επαίσχυντη αξιολόγηση και έκαναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια τσιφλίκι των ιδιοκτητών τους, αφού τη γνώση τη θεωρούν εμπόρευμα και τους μαθητές πελάτες.
Η επίθεση, που ξεδιπλώνεται, είναι πολύ μεγάλη για να μείνει αναπάντητη και θα κλιμακωθεί επικίνδυνα, αν μείνουμε αδρανείς. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει - αρκεί πρώτα και κύρια εμείς να σηκωθούμε ψηλότερα - το απαιτούν οι συνθήκες, το αύριο των παιδιών μας. Ας δείξουμε αυτές τις μέρες ότι είμαστε ΟΡΑΤΟΙ κι έχουμε ΛΟΓΟ.
Είναι σημαντικό οι δύο ΕΛΜΕ του νομού να ασκήσουν πίεση στην ΟΛΜΕ για άμεσες Συνελεύσεις Και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την ΤΕΕ. ΔΑΚΕ και ΣΥΝΕΚ βάζουν πλάτη στο υπουργείο παιδείας για να περάσει η πολιτική κατακερματισμού και ιδιωτικοποίησης. Στόχος μας πρέπει να είναι η ύπαρξη άμεσα κλαδικών κινητοποιήσεων για τους καθηγητές/τριες ακόμη και μέσα στις εξετάσεις, ώστε να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια παιδεία και εκπαίδευση.
·        ΟΛΟΙ στην Πάλη για μια αξιοπρεπή ζωή!!!
·        Καμία απόλυση αναπληρωτή
·        ΟΧΙ στην συρρίκνωση και κατάργηση τομέων & ειδικοτήτων της δημόσιας ΤΕΕ
·         Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσία για όλους
Αγρίνιο 11-5-2016
ΑΕΚ / ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
… για ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Αιτωλ/νία και τη Δυτική Ελλάδα

http://ras-edu.blogspot.gr/2016/05/blog-post_71.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου