Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Ραντεβού στους δρόμους και όχι …στους διαδρόμους!

metaota pano

Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου - τερατούργημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, του πολυνόμου της απόλυτης φτωχοποίησης, του ολοκληρωτικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των παραγωγικών επιχειρήσεων του δημοσίου, της πλήρους υποταγής στους δανειστές και της απώλειας της δημοκρατικής και εθνικής κυριαρχίας της χώρας και του λαού της,κυβερνητικά – κομματικά στελέχη επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από την πραγματικότητα.

Πρώην συνδικαλιστές στους Ο.Τ.Α. και νυν συνταξιούχοι αλλά με κομματική και κυβερνητική πλέον ιδιότητα, ανέλαβαν την θριαμβολογία και το success story της κυβέρνησης και ειδικότερα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εσωτερικών όπου είναι και ειδικοί σύμβουλοι.
 Ακολουθώντας την τακτική της κυβερνητικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που εκμεταλλεύτηκε τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και τα κινήματα προκειμένου να αναρριχηθεί στην καρέκλα της εξουσίας, που όπως φάνηκε αποτελούσε αυτοσκοπό, ομοίως πράττουν και οι ίδιοι, προκειμένου να καρπωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τους μακροχρόνιους και επίπονους αγώνες των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Απαξιώνουν την εξαθλίωση που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από τα μνημονιακά μέτρα που συνεχίζει να παίρνει και η σημερινή κυβέρνηση όπως είναι οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η μισθολογική καθήλωση, οι περικοπές ασφαλιστικών παροχών, η αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, ο νέος υπολογισμός σύνταξης, η σταδιακής κατάργησης του εφάπαξ και του επικουρικού, η έμμεση και άμεση φοροληστεία, η μείωση αφορολόγητου, η επέκταση του ΕΝΦΙΑ και πολλά άλλα.
Απαλλάσσουν την κυβέρνησή τους από τις ευθύνες του 3ου μνημονίου και από τις συμφωνίες που κλείνει με τους τοκογλύφους δανειστές και το κεφάλαιο, σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας, επεκτείνοντας την φτώχεια και τη δυστυχία.
Γίνεται εμφανής η προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από τον αγώνα για την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής που διατάζει η ε.ε. και οι δανειστές και η κυβέρνηση συμφωνεί και συνυπογράφει. Λες και τα επιμέρους προβλήματα δεν είναι απόρροια της μνημονιακής πολιτικής.
Παράλληλα δε επιχειρούν, κυρίως με τις πρακτικές που εφαρμόζουν στο ΥΠ.ΕΣ, να υποβαθμίσουν τις κινηματικές διεκδικήσεις και να περάσουν στους εργαζόμενους τη λογική της ανάθεσης.
Ενώ προσχηματικά από τη μία μιλούν για ρεύματα ιδεών και την ανάγκη ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος, από την άλλη προσφέρουν ρουσφετολογικές τροπολογίες σε ομαδούλες, μικροεξυπηρετήσεις ή προσωπικές μικροεκδουλεύσεις με σκοπό την πολυδιάσπαση και την εμβάθυνση της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, γεγονός που βοηθάει την κυβέρνηση στην υλοποίηση των αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδιασμών της.
Μέχρι χθες βέβαια και οι ίδιοι κατήγγελλαν και καταδίκαζαν αυτές τις πρακτικές, σήμερα όμως τις εφαρμόζουν ώστε να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη.
Μέσα από τις ανακοινώσεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε αναδείξει, καταγγείλει και καταδικάσει τις πρακτικές αυτές που κινούνται στο πλαίσιο της ρουσφετολογίας δημιουργώντας πελατειακές σχέσεις και που δεν λύνουν ουσιαστικά τα προβλήματα.
Η νουθεσία του συνδικαλιστικού κινήματος που επιχειρούν πρώην και νυν συνδικαλιστές που έχουν προσδεθεί στο μνημονιακό – κυβερνητικό «ΑΡΜΑ», αποτελεί ξεκάθαρα εγχείρημα από το κόμμα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ποδηγετήσει και να υπονομεύσει την παράταξη του ΜΕΤΑ και την πρωτοβουλία ανασυγκρότησης που έχει δρομολογηθεί.   
Οι παντελώς απόντες από τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες όλο το νεομνημονιακό διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα της κυβέρνησης«ThereIsNoAlternative» (ΤΙΝΑ – δεν υπάρχει εναλλακτική λύση) επενδύοντας στην απογοήτευση των εργαζομένων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και από αυτούς που στηρίζουν με τη στάση τους ή την ιδιότητα τους (κυβερνητικές – κομματικές θέσεις) την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Ούτε η παράταξή μας (ΜΕΤΑ) μπορεί να μετατραπεί σε κομματικό – κυβερνητικό βραχύωνα, όπως προφανώς ευελπιστούν νεομνημονιακοί συνδικαλιστές, πρώην και νυν.     
Η ανασυγκρότηση δεν θα επιτευχθεί μέσα σε γραφεία με κλειστές πόρτες και υπό αυστηρής κομματικής – κυβερνητικής καθοδήγησης.
Στο δρόμο θα γίνει η ανασυγκρότηση μέσα από την αποστροφή του «ΤΙΝΑ», τη σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται και τη διαρκή πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Όπως και να έχει είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του και να τραβήξει το δρόμο που θέλει. Σαφώς όμως και δεν είναι ίδιος αυτός ο δρόμος με τον δρόμο που έχουμε επιλέξει οι σύντροφοι και συναγωνιστές της πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ.
Γιατί το ΜΕΤΑ συνεχίζει την αξιακή πορεία που έχει χαράξει από την ίδρυσή του και δεν παρεκκλίνει από τις θέσεις και τις αρχές του όσο κι αν οι κυβερνητικές «Σειρήνες» ηχούν. Τα μέλη του ΜΕΤΑ συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα στα συνδικάτα για την ανατροπή των μνημονίων και αυτών που τα υπηρετούν, την ανατροπή της φτώχειας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Συνεχίζουμε να αντιπαλεύουμε απόψεις και πρακτικές απαξίωσης και αναξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος, γι’ αυτό και συνδικαλιστές που επέλεξαν να υπηρετήσουν τον μνημονιακό – κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν έχουν θέση στο ΜΕΤΑ.
Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές μας αναφορές είναι στις αξίες, στα οράματα και στις ιδέες του εργατικού κινήματος και δεν περιορίζονται στα όρια κάποιου πολιτικού κόμματος, … δεν στήνουμε «συμμαχία» με τις μνημονιακές δυνάμεις, ούτε ανεβαίνουμε στο «άρμα» υπουργών.
Προτιμούμε το ραντεβού με την τάξη μας να το δίνουμε στο πεζοδρόμιο και όχι στα υπουργικά γραφεία …
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 25-5-2016
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ
http://www.askota.gr/index.php/en/menu-anakoinoseis/menu-anak-askota/3979-meta-ota-rantevoy-stous-dromous-kai-oxi-stous-diadromous

http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/05/blog-post_63.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου