Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΤΟ ΠΑΜΑΚ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΪ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 ... 
---000_dimoskopisi(Παρ. 27/5/16 – 23:00)
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη επαφή με τις πολιτικές και κοινωνικές διεργασίες της περιόδου για να διαπιστώσει την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπραμέσα στην κοινωνία αλλά και την αδυναμία της ΝΔ να αναδειχθεί σε εναλλακτική λύση.
Όπως δεν χρειάζεται οξυδέρκεια για να διαπιστώσει την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις της ΛΑ.Ε μέσα στο λαό, ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα, για μια διέξοδο από τη βαθιά μνημονιακή κρίση με έξοδο από την ευρωζώνη, με διαγραφή χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών κλπ, θέσεις που βρίσκονται στη βάση του προγράμματός της.

Η δημοσκόπηση, όμως, του ΠΑΜΑΚ που παρουσίασε την Παρασκευή το βράδυ ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, δεν φαίνεται να επιδικώκει να αποτυπώσει την κοινωνική πραγματικότητα αλλά να τηνανακατασκευάσει στη βάση των σκοπιμοτήτων του συστήματος και με προφανή στόχευση ναεπηρεάσει και όχι να ενημερώσει την κοινή γνώμη.
Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (!) όσο και η ΝΔ εμφανίζονται σχετικάενισχυμένοι (!) με βάση την προηγούμενη δημοσκόπηση και για να μη χαλάσει καρδιές, διατηρεί την ίδια διαφορά των 8 μονάδων υπέρ της ΝΔ.
Από εκεί και πέρα η Αριστερά, ΚΚΕ και ΛΑ.Ε, εμφανίζονται να μειώνονται, με την τελευταία να συγκεντρώνει, κατά το ΠΑΜΑΚ, το ποσοστό ρεκόρ του 1%.
Θαυμάστε δημοσκοπική αξιοπιστία: μέσα σε θύελλα αντιλαϊκών μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει σχετικά έδαφος και πέφτουν ΚΚΕ και ΛΑ.Ε.
Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το θέαμα να χρησιμοποιείται το ιστορικό όνομα και το κύροςενός ιστορικού Πανεπιστημίου, όπως αυτό της Μακεδονίας, προκειμένου να παίζονται ευτελή διαπλεκόμενα, με το συγκρότημα του ΣΚΑΪ, δημοσκοπικά παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας.
Παιχνίδια, τα οποία ως κύριο στόχο έχουν να εμφανίσουν τη ΛΑ.Ε, τη μόνη δύναμη αμφισβήτησης της φυλακής του ευρώ και της μόνης δύναμης που προβάλλει άμεση και ριζοσπαστική εναλλακτική πρόταση, ως περιθωριακής τάχα παρουσίας και επιρροής.
Ορισμένα ακραία νεοφιλελεύθερα κέντρα στη δημόσια ζωή της χώρας, πιο μνημονιακά και από τα μνημόνια και ευρώ-πληκτα μέχρι μυελού οστέων, ώστε γι' αυτούς η χώρα να μην είναι τίποτα άλλο παρά γερμανικό, ευρωζωνικό οικόπεδο, έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις σε αυτόν τον τόπο και ακόμα χειρότερα νομίζουν ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε τις στοχεύσεις και τιςμεθοδεύσεις τους.
Μπαμ, κάνετε κύριοι όσο και αν επιχειρείτε να κρυφτείτε ως αθώες περιστερές.
Γελάτε προς στιγμήν. Ίσως και να τρίβετε τα χέρια σας, νομίζοντας ότι κάτι κάνετε. Ματαιοπονείτε και δεν ξεγελάτε, παρά αυτούς που είναι έτοιμοι εκ των προτέρων να ξεγελαστούν.
Θα γελάσει, όμως, καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος. Και αυτός θα είναι ο ελληνικός λαός. Τον οποίοκάνετε λάθος να νομίζετε ότι μπορεί να τον ταΐζετε εσαεί με τα λεφτά σας κουτόχορτο και να βρίσκετε συνεχώς “Τσίπρες” να παίζουν ως μαριονέτες το παιχνίδι σας.
Τέλος να σημειωθεί ότι τα ποσοστά που καταγράφει το ΠΑΜΑΚ δεν αποτελούν απόρροια δήλωσηςπρόθεσης ψήφου των πολιτών του δείγματος αλλά περίεργης εκτίμησης (!) του ΠΑΜΑΚ, την οποία δεν μας λέει καθόλου με ποια βάση και στοιχεία προέβη σε αυτήν. Χαιρετίσματα!
Τα αποτελέσματα της άγνωστα "μαγειρεμένης" εκτίμησης ψήφου της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ (24-26/5) είναι τα ακόλουθα (σε παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης δημοσκόπησης (29-30/3):
- ΣΥΡΙΖΑ 17,5% (16,5%)
- ΝΔ 25,5% (24,5%)
- Χρυσή Αυγή 7,0% (6,5%)
- ΚΚΕ 5,5% (6,5%)
- Δημ. Συμπαράταξη 4,5% (4,0%)
- Το Ποτάμι 2,0% (2,5%)
- ΑΝΕΛ 2,0% (2,5%)
- Έν. Κεντρώων 4,0% (4,0%)
- ΛΑ.Ε 1,0% (1,5%)
- Πλεύση Ελευθερίας 2,5% (---)
- Εθν. Ενότητα 1,0% (---)
- Άλλο 6,5% (5,5%)
- ΔΞ/ΔΑ 21,0% (24,0%)
Παρασκευή 27 Μαΐου 2016
 http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24413:pamak-dimoskopisi&catid=82:kommata&Itemid=199

1 σχόλιο:

  1. AYTH H KYBEPNHΣH ΠPEΠEI NA ΠEΣEI "ΠAΣH ΘYΣIA" KAI ME OΛA TA "MEΣA" !
    AYTO TO ΠOΛITIKOΠOΛEITIAKO ANΘEΛΛHNIKO ΣYΣTHMA ΠPEΠEI NA KATAΣTPAΦH OΛOΣXEPOΣ !

    H ΛEΞH "ΠPOΔOΣIA" ΠPEΠEI NA ANAΣKEYAΣTH ΓIA AYTO ΠOY BIΩNEI H XΩPA O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ !

    ΠPOTAΣH: "ΣATANIKO ΣXEΔIO"=(SS) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή