Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


(Δευτ. 28/10/13 – 19:34)
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και στη σκιά της αποδοκιμασίας της απόφασης του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα να στείλει πρόσκληση στη νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» αλλά και της αντιπαράθεσης που προέκυψε από τον παραλληλισμό του ΠΑΣΟΚ με τους νεοναζί που επιχείρησε να κάνει για δικαιολογήσει την πράξη του, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου. Ολοκληρώθηκαν και οι μαθητικές παρελάσεις. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, σωματεία, φορείς και οργανώσεις πραγματοποίησαν «παρελάσεις διαμαρτυρίας» ενάντια στην κυβέρνηση και την τρόικα.
(Διαβάστε τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Δείτε επίσης τι γιορτάζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου)
Στη στρατιωτική παρέλαση συμμετείχαν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά όχι ο κόσμος, καθώς για ακόμη μια χρόνια ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έστησαν ζώνες ασφαλείας περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο αναφέρει πως η είσοδος στην περιοχή γίνεται μόνο με ειδική πρόσκληση ενώ τοπικά μέσα αναφέρονται σε παρέλαση για λίγους. Από το βράδυ του Σαββάτου έχει κλείσει η παραλιακή Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι γύρω δρόμοι. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας, περίπου 3.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί, ενώ κάγκελα έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΛΟΓΩ... ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Μετά την παρέλαση των... ΜΑΤ και της καταστολής, την Κυριακή 27/10, η Θεσσαλονίκη απόλαυσε τη «δόξα και τιμή», κατά Αβραμόπουλο, των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών (η οποία σύμφωνα με πληροφορίες κόστισε 650.000 ευρώ!) με τη... χορηγία της Motor Oil . Απουσίασε από την παρέλαση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος (λόγω Τζιτζικώστα), όπως και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. Παρά την αστυνομοκρατία, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη πολιτικών οργανώσεων φωνάζοντας συνθήματα για τη παιδεία και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομοκρατία και την καταστολή.
ΑΘΗΝΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Στην Αθήνα παρέλασαν για πρώτη φορά μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες από σχολεία της Αθήνας, ενώ στην παρέλαση συμμετείχαν, επίσης, αθλητές των Special Olympics και πρόσκοποι. Για όσους ήθελαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση η περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος ήταν αποκλεισμένη και μπορούσαν να τη δουν μόνο από την οδό Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα από το ύψος της Βουκουρεστίου. Την ίδια ώρα διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβειου Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.
Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου