Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δικαιοσύνη ζητεί ο Μανώλης Κυπραίος


Κείμενο έκκλησης του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, για απόδοση Δικαιοσύνης, το οποίο συμπεριλαμβάνει 10.000 υπογραφές επέδωσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.


Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δημοσιογράφος ανέφερε: «Μία Δημοκρατία βασίζεται στην δικαιοσύνη» και πρόσθεσε: «Αυτοί που παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους να τιμωρηθούν. Η Δημοκρατία δεν διώκει κανένα, τιμωρεί όμως πάντα όποιον την παραβιάζει». Στο πλαίσιο δράσης κατά της αστυνομικής βίας, ακτιβιστές της οργάνωσης πραγματοποίησαν σήμερα δρώμενο στο σταθμό Μετρό «Κατεχάκη» κατά τη διάρκεια του οποίου φορούσαν όλοι συμβολικά ακουστικά, ενώ διένειμαν ενημερωτικό υλικό.

Στις 15 Ιουνίου του 2011 όταν ο Μανώλης Κυπραίος κάλυπτε τις διαδηλώσεις ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Σύνταγμα, μια ισχυρή έκρηξη από χειροβομβίδα κρότου λάμψης του στέρησε την ακοή. Από τότε έως σήμερα δεν πήρε απαντήσεις για το ποιος φταίει.

Ο Μανώλης Κυπραίος είναι πλέον αντιμέτωπος με την αναπηρία και παρά τις δεσμεύσεις της τότε κυβέρνησης, των κομμάτων, της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Αστυνομίας, ότι θα βρεθούν οι ένοχοι και ότι θα αποδοθούν οι πρέπουσες ευθύνες, έως τώρα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει γνωστοποιηθεί το πόρισμα της ΕΔΕ.
http://www.zougla.gr/greece/article/dikeosini-ziti-o-manolis-kipreos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου