Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Χρυσή Αυγή: Χρυσή εφεδρεία της ολιγαρχίας!




Δεν υπερασπίστηκαν τίποτα από την Ελλάδα, ούτε τα αρχαία της, ούτε τα νεοκλασικά της, ούτε τα πάρκα, ούτε τα δάση, ούτε τα ποτάμια, ούτε τη γλώσσα, τίποτα! Τα ελληνικά τους είναι άθλια, και όλη η δράση τους εξαρτάται από την ύπαρξη και εξαντλείται στην καταδίωξη των ξένων, και δη των μαύρων.


Είναι μία Κου Κλουξ Κλαν του 21ου αιώνα, στα πρότυπα της ρατσιστικής οργάνωσης του αμερικανικού νότου, που δούλευε για τα μεγάλα αφεντικά, τους τσιφλικάδες που είχαν τις φυτείες. Τώρα, οι εντόπιοι μιμητές εξυπηρετούν απολύτως την άρχουσα νομενκλατούρα, συγκρατώντας κυρίως πολίτες από τα λαϊκά στρώματα να μην διαφύγουν αγαναχτισμένοι από την εξαθλίωση που τους οδηγεί η ολιγαρχία προς την Αριστερά, να μην αμφισβητήσουν το στάτους κβο. Να μην διεκδικήσουν την ανατροπή του σάπιου συστήματος.
Εξυπηρετούν τους διεθνείς τοκογλύφους. Δεν θέλουν να συνειδητοποιήσει ο κόσμος τι ακριβώς έχει γίνει και ποιοι φταίνε, να μην στρέψει την οργή του εναντίον αυτών που καταστρέφουν και ξεπουλάνε την Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή κάνει αυτό που κανένα από τα κόμματα που υποστηρίζει το μνημόνιο δεν θα μπορούσε να το κάνει, γιατί έχουν όλα χάσει την αξιοπιστία τους. Ούτε ο Πρετεντέρης και η Τρέμη μπορούν, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με την ολιγαρχία. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται από το περιθώριο, από το λαό, και μπορεί να στρέψει την προσοχή και το θυμό του κόσμου αλλού, πολύ μακριά από τις αιτίες και τα συμφέροντα που κατεδαφίζουν την Ελλάδα. Γιατί μπορεί να πείθει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας ότι -για όλη αυτή την καταστροφή που συμβαίνει, που η Ελλάδα γίνεται ξανά μία υποτελής χώρα, μια αποικία κατωτάτης υποστάθμης, που της αρπάζουν όλο τον εθνικό πλούτο, και οι πολίτες καταδικάζονται στη φτώχεια χάνοντας μισθούς, συντάξεις, μαγαζιά, επιχειρήσεις και περιουσίες... δεν φταίνε οι ολιγάρχες, οι τραπεζίτες, οι εργολάβοι, οι τοκογλύφοι και οι πολιτικοί που τους υπηρετούν, ή μάλλον φταίνε κάπως κι αυτοί, αλλά κυρίως φταίνε οι πάμφτωχοι, οι μετανάστες που ζητούν δουλειά, ένα χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφάλιση, χωρίς καμία μέριμνα και φροντίδα, σαν άνθρωποι β΄ και γ΄ κατηγορίας.
Οι μετανάστες φταίνε για τις απολύσεις στο δημόσιο, για την περικοπή μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, επικουρικών κ.λπ., για την έλλειψη φαρμάκων, για το κλείσιμο σχολείων σε όλη την επικράτεια, αυτοί φταίνε που οι τιμές στα πλοία για τα νησιά είναι εξωφρενικές, αυτοί φταίνε για το ξεπούλημα του ΟΤΕ και της ΑΤΕ, αυτοί φταίνει που οι εργολάβοι απομυζούν εδώ και πενήντα χρόνια τα δημόσια ταμεία χωρίς ποτέ να τελειώνουν την εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, αυτοί φταίνε για 2.500 πολίτες που πεθαίνουν κάθε χρόνο σε δρόμους-σκοτώστρες σαν την εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών κ.ο.κ. Αυτοί φταίνε που νέοι με πτυχία και προσόντα δεν βρίσκουν δουλειά και εξαναγκάζονται να γίνουν μετανάστες, να γίνουν Πακιστανοί στη Γερμανία και την Αυστραλία!
Η Χρυσή Αυγή είναι σήμερα το πιο δυνατό χαρτί της ολιγαρχίας. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να εφαρμόσει τα ληστρικά της μέτρα σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η Χρυσή Αυγή εκτροχιάζει την οργή και τη ρίχνει στο κενό.

Επιστρέφουν οι βρικόλακες
Στον πυρήνα των οπαδών της Χρυσής Αυγής είναι οι πιο σκληροί, οι πιο καταπιεσμένοι ρατσιστές. Αυτοί που για δεκαετίες δεν μπορούσαν να εκφραστούν, να βγάλουν την κοινωνική τους χολή, να εκδηλώσουν την αντικοινωνικότητά τους γιατί δεν τους έπαιρνε. Στην μεταπολεμική περίοδο που κυριάρχησε στην Ευρώπη και την Ελλάδα ο αστικός δημοκρατικός πλουραλισμός και η ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ λαών και εθνών, και τα ανθρώπινα δικαιώματα αναγορεύτηκαν σε ύψιστη αξία, σε μια πρωτόγνωρη για την ανθρωπότητα θετική εξέλιξη που οι φυλετικές διακρίσεις, ο αντισημιτισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία θεωρήθηκαν ντροπή και έγκλημα για τον πολιτισμένο κόσμο... οι μικρόνοες, ρατσιστές και κομπλεξικοί, μπήκαν στο περιθώριο, και για να μην στιγματισθούν ως αμόρφωτοι, ακοινώνητοι, μισάνθρωποι και με εγκληματικές τάσεις, λούφαξαν.
Τώρα, όμως, η κρίση που είναι οικονομική και πολιτισμική, και διαλύει τους θεσμούς και καταρρακώνει τα ήθη, τους αφήνει χώρο να εκδηλωθούν και να δράσουν, όπως παλιά. Το χάος που προκαλεί η κρίση δίνει ξανά τη δυνατότητα σε όλα τα κατακάθια της κοινωνίας, να σηκώσουν κεφάλι, να βγουν μπροστά με θράσος και μίσος. Οι οπαδοί της χούντας του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη, που σε συνεργασία με τους Αμερικάνους και τους Τούρκους κατέστρεψαν το ανεξάρτητο κυπριακό κράτος και διχοτόμησαν το νησί... οι θαυμαστές του Χίτλερ και οι νοσταλγοί των γερμανοτσολιάδων... οι ιδεολογικοί απόγονοι των δοσιλόγων και των κουκουλοφόρων συνεργατών των ναζί, οι θαυμαστές της Κου Κλουξ Κλαν, αναθάρρησαν με την κρίση, βρήκαν ανοιχτές τρύπες και βγήκαν στο προσκήνιο. Από κοντά οι τυφλωμένοι εθνικιστές που ο θαυμασμός τους εξαντλείται στον Μέγα Αλέξανδρο και στους 300 του Λεωνίδα, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα από Επίκουρο και Πυθαγόρα, από Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη, από Σαπφώ και Πίνδαρο, αυτοί που δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού δεν είναι τα σπαθιά και οι ασπίδες, αλλά οι τέχνες, τα γράμματα και πάνω απ’ όλα η δημοκρατία... συν κάτι εντελώς αμόρφωτοι θρησκόληπτοι υποκριτές, σκοταδιστές, αντισημίτες που παραβλέπουν ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι 100% εβραϊκή.
Και δίπλα σ’ αυτούς, οι εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου φανατικοί οπαδοί της Άκρας Δεξιάς, που αγνοούν ακόμα ότι η επιστήμη έχει εδώ και πολλά χρόνια αποδείξει ότι δεν υπάρχει ελληνικό, τούρκικο, αμερικάνικο ή κινέζικο αίμα. Κι ότι τα ανθρώπινα γονίδια μοιάζουν πάρα πολύ με τα γονίδια των πιθήκων, του ποντικού και της μύγας. Ότι η φύση είναι μία, πολύμορφη, αλλά ενιαία και αδιαίρετη.
Ένας κόσμος βαθιά αμόρφωτος, που εύκολα καταναλώνει κομματάκια της ιστορίας και επιστημονικές θεωρίες επιπέδου τηλεμάρκετινγκ περί καθαρότητας, στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέσα σε κοινωνίες που μόνο το χρήμα και η εξουσία αποτελούν αξίες και καθορίζουν ταυτότητες. Άνθρωποι που προσπαθούν να δώσουν αξία στην ύπαρξή τους υποτιμώντας τους άλλους με βάση το χρώμα του δέρματος, τη σεξουαλική επιλογή ή το θρήσκευμα... ή πατώντας πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς που προέρχεται από περιοχές που μαστίζονται από φτώχεια, ερήμωση ή πολέμους. Άνθρωποι που δεν ξέρουν σε τι κατάσταση ήταν οι Ρωμιοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία που κατέφυγαν στη Γεωργία, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική ή την Ελλάδα, κουρελήδες, βρώμικοι και γεμάτοι ψείρες... ότι έτσι καταντάει κι ο καλύτερος άνθρωπος όταν οι συνθήκες είναι κακές και άθλιες.
Αλλά, ρατσιστές δεν είναι μόνο οι φτωχοί και οι λεηλατημένοι από την ολιγαρχία. Είναι και πλούσιοι που έχουν ταξικό κόμπλεξ ανωτερότητας, που βλέπουν τους φτωχούς, ανεξαρτήτως χρώματος, ως απειλή για τα πλούτη και τα προνόμιά τους. Αυτοί έχουν την ίδια γνώμη και φέρονται το ίδιο σκληρά και ρατσιστικά τόσο στους μετανάστες που σκάβουν λαγούμια ή πλένουν πιάτα όσο και στους εργάτες της χαλυβουργίας που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρεπή αμοιβή.
Οι νεοφασίστες έχουν πιάσει το νόημα, ξέρουν τα αδύνατα σημεία αυτού του εξαθλιωμένου ή απειλούμενου από την ολιγαρχία κόσμου. Στρέφονται εναντίον των μεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν ή την Αίγυπτο, γιατί ξέρουν ότι το μαύρο χρώμα του δέρματος αφυπνίζει πιο εύκολα το ρατσιστικό πολιτισμικό «γονίδιο», για να μιλήσουμε κι εμείς με όρους γενετικής. Γιατί υπάρχει μεγάλη ρατσιστική παράδοση μέσα στη δυτική κουλτούρα. Από τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος στη Δύση, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δηλητηριάζεται με το μικρόβιο του ρατσισμού στο οποίο στηρίχθηκαν όλες οι γενοκτονίες, οι πόλεμοι και η αποικιοκρατία.

Είναι ρατσιστές οι ψηφοφόροι τους;
Είναι όλοι οι ψηφοφόροι χρυσαυγίτες; Όχι βέβαια, αλλά σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή έχουν κάποιο σοβαρό κουσούρι. Γιατί δεν μπορεί κανένας νοήμων άνθρωπος, κανένας καλλιεργημένος άνθρωπος, κανένας πολιτισμένος άνθρωπος, όποια δυσαρέσκεια κι αν έχει, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζει, να υποστηρίζει ότι η λύση είναι ο ναζισμός, ο φασισμός, ο μισανθρωπισμός, οι ξυλοδαρμοί και οι δολοφονίες. Κι όποιος νομίζει ότι έχει εμπεδώσει τον πλούσιο και ανεκτίμητο ελληνικό πολιτισμό επειδή κουνάει την ελληνική σημαία, η οποία σημειωτέον δεν προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, και αγνοεί ότι οι Έλληνες διώκονταν ως ειδωλολάτρες από τους εκχριστιανισμένους Ρωμαίους, τότε αυτός είναι ή αφελής ή βλαξ ή επικίνδυνος.
Ο ελληνικός πολιτισμός θέλει, προϋποθέτει, παιδεία, αυτή είναι και η ουσία του, εξάλλου. Θέλει πνευματική άσκηση και καλλιέργεια, θέλει μόχθο και πάνω απ’ όλα ευρύτητα, γνώση και αξίες. Αυτό έπαιρναν οι Έλληνες μαζί τους όταν εγκαθίσταντο στη χώρα των Σκυθών στη Μαύρη Θάλασσα και οπουδήποτε αλλού, δηλαδή σε ξένη γη. Δεν μεταφέρανε τη Ρόδο, τη Μίλητο ή την Αθήνα μαζί τους. Τη γη των προγόνων τους την άφηναν πίσω και ρίζωναν στη γη των άλλων κουβαλώντας τον πολιτισμό τους και υιοθετώντας στοιχεία από τον πολιτισμό των αυτοχθόνων ξένων.
Είναι πολύ μεγάλη εθνική κατάντια, η κατώτερη πολιτισμική μας στάθμη, 400 χιλιάδες συμπολίτες μας να ανέχονται και να ενισχύουν το μοντέλο του Νεοέλληνα νεοναζί που βγαίνει σαν βρυκόλακας τη νύχτα για να σπάσει με σιδερογροθιές και λοστούς το κεφάλι ενός φουκαρά από το Πακιστάν ή να μαχαιρώσει ένα πεινασμένο από το Αφγανιστάν. Είναι εκφυλισμός να συνταυτίζεται ο δυσαρεστημένος ψηφοφόρος με αποβράσματα. Κι αυτός ο ψηφοφόρος, που έχει αυτά τα κριτήρια, και θαυμάζει αυτούς τους εγκληματίες, να νομίζει ότι είναι Έλληνας και υπηρετεί τον Ελληνισμό. Όταν κάποιος βλέπει στο πρόσωπο του χρυσαυγίτη τον απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια. Η ηλιθιότητα σ’ αυτό το βαθμό είναι αθεράπευτη. Και δεν ξέρω κι αν ο θεός μπορεί να κάνει κάτι.

Εάν η Παναγία...
Χρειάζονται κάπου κάπου το φόνο ενός Έλληνα από ξένο για να κάνουν μια τεράστια κινητοποίηση, ένα ξεσηκωμό, για να συνεχίσουν να περνούν αθόρυβα και ασχολίαστα δεκάδες αυτοκτονίες που γίνονται κάθε μέρα στην Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Αυτές οι ελληνικές ζωές που τις σκοτώνει το Μνημόνιο, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κι ο Κουβέλης, η Μέρκελ, ο Γιουνκέρ και η Λαγκάρντ, δεν έχουν καμία αξία για τους Ελληναράδες. Δεν τους κάνουν έξαλλους από θυμό αυτοί οι θάνατοι. Μόνο ο Έλληνας, που πεθαίνει από χέρι ξένου εξάπτει το ενδιαφέρον τους. Οι 350 Έλληνες, με οικογένειες και παιδιά, που έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και οι 50 που τερμάτισαν τη ζωή τους (μόνο μέσα σε ένα μήνα) κάτω από το βάρος της οικονομικής λεηλασίας, δεν έχουν καμία αξία για τους νεοφασίστες.
Μ’ αυτό και μόνο, βλέπει κανείς πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον των ακροδεξιών για τους Έλληνες. Καρφάκι δεν τους καίγεται για τους Έλληνες, αν ζουν ή πεθαίνουν, και για την Ελλάδα, αν καταστρέφεται ή ξεπουλιέται. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να χειραγωγήσουν τον κόσμο, να τον φέρουν στα μέτρα τους, να υπηρετήσουν την ψύχωση του φασισμού. Να στηρίξουν την ολιγαρχία κάνοντας το καθεστώς πιο αντιλαϊκό και πιο αυταρχικό. Να υπακούν πειθαρχημένα οι πολίτες στις αρχές της ολιγαρχίας. Στρατιωτικά. Αν νοιάζονταν για τους Έλληνες, θα νοιάζονταν για κάθε Έλληνα που δολοφονείται, είτε από σφαίρα είτε από την εφορία είτε από την ανεργία. Κι αυτοί οι δολοφονημένοι Έλληνες είναι εκατοντάδες φορές περισσότεροι από τον Έλληνα που δολοφονείται από ένα ξένο.
Εάν η γέννηση του Χριστού συνέβαινε στην Ελλάδα, στις μέρες μας, οι χρυσαυγίτες θα μαχαίρωναν τον Ιωσήφ και θα πέταγαν την Παναγία και τον Χριστό έξω από το μαιευτήριο γιατί είναι Παλαιστίνιοι, μελαμψοί και φτωχικά ντυμένοι. Εάν η Ρωξάνη, η σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπινε τον καφέ της στον Άγιο Παντελεήμονα, θα την προπηλάκιζαν και θα την έδιωχναν κακήν κακώς επειδή είναι Περσίδα, μελαχροινή και ντυμένη ανατολίτικα. Εάν ο ηλιοκαμένος Διογένης περνούσε με το φανάρι του από την πλατεία Αττικής θα λιντσαριζόταν σε κάποιο στενοσόκακο γιατί είναι σκούρος, ξυπόλυτος και ισχνός. Εάν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ξεμοναχιαζόταν στην Ομόνοια θα λιντσαριζόταν επειδή έχει τσιγγάνικη κοψιά και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος επειδή μιλάει αρβανίτικα. Εάν ο Χατζιδάκις έβγαινε βόλτα στη Ρωμαϊκή Αγορά θα δεχόταν ύβρεις και επίθεση με σιδερογροθιές επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Εάν, όμως, οι χρυσαυγίτες συναντούσαν τον Χίτλερ που ρήμαξε την Ελλάδα, τον Γλίξκμπουργκ που διόρισαν «Βασιλέα της Ελλάδος» οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ή τον συνταγματάρχη Ιωαννίδη που έδωσε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους, θα σέρνονταν στο χώμα για να του γλείψουν τα πατούμενα!
Στέλιος Ελληνιάδη

http://www.e-dromos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου