Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κλείνουν οι πόρτες πριν από τα 65 για τους δημοσίους υπαλλήλους



 

Τι ισχύει σήμερα, τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου 2013

Νέο «τοπίο» διαμορφώνεται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2013. Για τη συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που θα θεμελιώσουν δικαίωμα μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία κλείνουν οι πόρτες εξόδου πριν από τα 65.
Κλείνουν οι πόρτες πριν από τα 65  για τους δημοσίους υπαλλήλους
Εκτός κινδύνου -με βάση το ισχύον καθεστώς- είναι όσοι πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, με κερδισμένες τις μητέρες ανηλίκων.
Μεταβατικές ρυθμίσεις ισχύουν για όσους συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012 και αξίζει να σημειωθεί πως προβλέπονται μειωμένα όρια για τους άντρες με ανήλικα.
Ωστόσο, από τη νέα χρονιά μπαίνει τέλος στις ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης και ελάχιστοι διασώζονται από τις ανατροπές στα όρια ηλικίας (π.χ. δημόσιοι υπάλληλοι με ανάπηρα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο). Στόχος είναι η «έξοδος» με 25ετία να γίνεται σε ηλικία 65 ετών, ενώ σε όσες περιπτώσεις προβλέπεται μειωμένη σύνταξη, αυτή θα καταβάλλεται στα 60.
Το «Εθνος- Συντάξεις» παρουσιάζει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το Δημόσιο ανάλογα με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Σε πίνακες καταγράφονται αναλυτικά τα όρια ηλικίας, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στο ειδικό καθεστώς για τους γονείς ανήλικων τέκνων.

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23769&subid=2&pubid=63704797




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου