Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τώρα-Έντονες διαφωνίες στο ΠΑΣΟΚ. (Να διαλυθεί το ...μπορντέλο);



Καζάνι που βράζει είναι κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ, καθώς η συνεδρίαση της ΚΟ είναι θυελλώδης. Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Μάρκος Μπόλαρης δήλωσαν ότι είναι αρνητικοί στην ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε και ο Γιάννης Ραγκούσης. Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης της ΚΟ προσήλθε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στο πρώτο μέρος απουσίαζε.
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη συνεδρίαση της ΚΟ ομάδας, όπως μετέδωσε ο Real Fm.
"Δεν πρόκειται να ψηφίσω το νομοσχέδιο ακόμα και να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας", είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Τόνισε επίσης ότι "υποχωρούμε με το καλημέρα στις συντεχνίες" και τον κατηγόρησε ουσιαστικά για "επικοινωνιακά παιχνίδια". Διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει ως πρώτο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια ένα "ρουσφέτι" στις συντεχνίες και όχι ένα σχέδιο νόμου που θα καταργεί το "χαράτσι".  
Από την πλευρά του ο Μάρκος Μπόλαρης, εισηγήθηκε, στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο. Εξάλλου ο ίδιος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, είχε δηλώσει ενώπιον των συναδέλφων του των υπόλοιπων κομμάτων ότι "αδυνατεί να τοποθετηθεί για το νόμο των πανεπιστημίων, καθώς πρόκειται  να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για το θέμα αυτό". Όπως μετέφεραν στο enikos.gr, μέλη της Επιτροπής, η αμηχανία ήταν έκδηλη τόσο στο πρόσωπο του κ. Μπόλαρη όσο και των τριών συναδέλφων του από το ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή (Χρήστος Αηδόνης, Άντζελα Γκερέκου, Συμεών Κεδίκογλου).


Την ίδια στιγμή στους επικριτές των προωθούμενων αλλαγών στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστέθηκε, μετά τον Ανδρέα Λοβέρδο, και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι μεταξύ των στελέχων του ΠΑΣΟΚ, που το τελευταίο διάστημα αποστασιοποιούνται από τις επιλογές της ηγεσίας, ανέφερε ότι ''η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, πριν αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευρά της μεταπολίτευσης''.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, σε δήλωση μέσω της ιστοσελίδας του επισήμανε ότι ''οπισθοδρόμηση στην αντίληψη που θέλει να κυριαρχούν μικρές ολιγαρχίες σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αντίληψη που χρεοκόπησε στην Ελλάδα''.

Παράλληλα, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με την τρόικα  "υπονομευμένη". Δεν αναφέρθηκε από ποιον ήταν υπονομευμένη, όμως φωτογράφισε το Μέγαρο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου