Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

«Αδικαιολόγητη» απουσία στο Σισμανόγλειο



Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, με επίσημη ανακοίνωσή του και ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση καταγγέλλει «την αδικαιολόγητη απουσία, καθώς και τη μη περικοπή των αποδοχών υπαλλήλου του Νοσοκομείου, από 2/2/2012 έως 9/7/2012 από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:



Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα και καταγγέλλει την αδικαιολόγητη απουσία, καθώς και τη μη περικοπή των αποδοχών υπαλλήλου του Νοσοκομείου, από 2/2/2012 έως 9/7/2012 από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, παρόλα τα έγγραφα της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης που επανειλημμένως βεβαίωναν την απουσία της εν λόγω υπαλλήλου.

Το Δ.Σ. του Σωματείου ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ιθυνόντων, σύμφωνα με τα όσα ο νόμος ορίζει, χωρίς καμία διάκριση με ισοτιμία και ισονομία, προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη απέναντι σε όλους εκείνους τους εργαζόμενους που, αψηφώντας τις όποιες αντιξοότητες (κόπωση, υπερεντατικοποίηση της εργασίας, σοβαρά προβλήματα υγείας, κλπ) βρίσκονται καθημερινά στην εργασία τους προσφέροντας τα δέοντα στους συνανθρώπους μας.

Στην κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κατά την οποία ο κίνδυνος αποδόμησής του ελλοχεύει όσο ποτέ άλλοτε, απειλώντας το βιοτικό επίπεδο αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, τέτοιες αλαζονικές συμπεριφορές υπαλλήλων που αμείβονται χωρίς να εργάζονται, αψηφώντας το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τους νόμους του κράτους, είναι καταδικαστέες και χρήζουν παραδειγματικής αντιμετώπισης.

Ανάλογης αντιμετώπισης ωστόσο χρήζουν και οι ελλειμματικές τακτικές και λογικές της Διοίκησης που αντί να διασφαλίζει την ισότιμη μεταχείριση όλων των εργαζομένων διαιωνίζει με την άγνοια ή την ανοχή της φαινόμενα σαν αυτά που μας οδήγησαν ως χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου