Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Καμπαγιάννης στο NEWS 24/7: "Το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη"

Καμπαγιάννης στο NEWS 24/7: "Το ελληνικό κράτος βασανίζει τον Βασίλη Δημάκη"

Βασανισμό του κρατουμένου, Βασίλη Δημάκη, καταγγέλει ο συνήγορός του, μιλώντας στο News 24/7. Όπως λέει, η ΓΓ αντεγκληματικής πολιτικής, αρνείται να υπογράψει την απόφαση μεταγωγής, που έχει λάβει το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών.

Μάνος Φραγκιουδάκης


Το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών, έκανε δεκτό στις 30 Απριλίου, το αίτημα του Βασίλη Δημάκη για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού για εκπαιδευτικούς λόγους. Ωστόσο, όπως καταγγέλει ο συνήγορός του, Θανάσης Καμπαγιάννης, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, αρνείται να υπογράψει την απόφαση, ώστε να γίνει η μεταγωγή, ενώ ο ίδιος προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της ανεπιτυχώς εδώ και αρκετές ημέρες. 
Ο κρατούμενος, έχει διαμηνύσει πως αν δεν υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών, θα συνεχίσει τον αγώνα του, τον οποίο διέκοψε μετά την απόφαση. Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Δημάκης, ο οποίος είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας όταν μεταφέρθηκε από τον Κορυδαλλό στα Γρεβενά στις 17 Απριλίου 2020, μετά την συμμετοχή του σε ειρηνική διαμαρτυρία με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας. 
Το αίτημά του για επιστροφή στον Κορυδαλλό, έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών στις 30 Απριλίου, χωρίς όμως να έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα. 
Μιλώντας στο Νews 24/7 ο Θανάσης Καμπαγιάννης αναφέρει: "Το υπουργείο παίζει παιχνίδια και υπαναχωρεί από τη δέσμευση του. Είναι το ίδιο το υπουργείο και η ίδια η γενική γραμματέας, που είχε διαβιβάσει στο Συμβούλιο Φυλακών Γρεβενών, ότι θα υλοποιήσει την απόφαση του συμβουλίου. Αποδεικνύεται ότι υπάρχει απόλυτη εκδικητικότητα προς τον κρατούμενο, η οποία δεν εξηγείται, εκτός αν υπάρχει συνολική υπαναχώρηση". 
Συνεχίζοντας, ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, τονίζει: "Εδώ και τέσσερις ημέρες προσπαθώ να πάρω απάντηση. Έχω κάνει δύο υπομνήματα που δεν δημοσιοποιούσα καθώς θεωρούσα ότι το πρόβλημα είναι γραφειοκρατικό. Αρχικά μου έλεγαν μάλιστα πως δεν είχε επιδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου Φυλακών Γρεβενών. Αυτό δεν ισχύει και το έχω πλέον επιβεβαιώσει. Η απόφαση έχει επιδοθεί. Αυτά που συμβαίνουν συνιστούν βασανισμό του κρατουμένου. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο σαν σκουπίδι. Όσα έχουν γίνει τον διαλύουν σαν άνθρωπο". 
Υπογραμμίζεται πως σύμφωνα με απόφαση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, η παραμονή του Βασίλη Δημάκη σε φυλακή εκτός Αθηνών, θα σημάνει αυτόματα την απώλεια της υποτροφίας του, "ανεξαρτήτως της θέλησης του ίδιου", καθώς θεωρείται "ανυπέρβλητο πρόσκομμα". 
Ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, τονίζει πως επόμενη κίνηση από την πλευρά του θα είναι η διεθνής έκκληση, ώστε να γνωστοποιηθεί η αντιμετώπιση του ελληνικού κράτους προς τον κρατούμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου