Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

(Το βαθύ κράτος του Πούτιν τρέμει την εξέγερση των φτωχών και των καταπιεσμένων στη Ρωσία, γι αυτό κάνει πως δεν καταλαβαίνει τις δυνατότητες της αυτοργάνωσης των μαζών και "βλέπει" παντού χρωματιστές επαναστάσεις)! "Ο Μαύρος Πόλεμος των ΗΠΑ: Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Ένας διαδηλωτής με  μια ανεστραμμένη αμερικανική σημαία κοντά σε ένα φλεγόμενο κτίριο στη Μινεάπολη
                                                                                       
Παρακολουθώντας τις καμένες αμερικανικές πόλεις, είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από την αίσθηση ότι βλέπουμε, αν θέλετε, μια μυστική τιμωρία  για τις αμερικανικές ενέργειες σε άλλες χώρες. Φυσικά, ο θάνατος ενός μαύρου υπόπτου στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού είναι μια τραγωδία, αλλά χρειάζεται ένα απολύτως εξωφρενικό επίπεδο αφέλειας για να θεωρηθεί ότι οι  επακόλουθες ένοπλες ταραχές  αποτελούν   μια φυσική απάντηση σε μια συγκεκριμένη αδικία.  Απλούστατα: Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πριν από τις προεδρικές εκλογές και με φόντο μια οξεία οικονομική κρίση, υπήρχε ένα φαινόμενο που, κατ 'αναλογία με το "Heavenly Hundred" (Ουκρανικό φαίνόμενο του 2014)    , θα μπορούσε να ονομαστεί "African American Heavenly" - και έγινε ένα έναυσμα για μαζικές  και καλά οργανωμένες βίαιες ταραχές  και με τα πυροβόλα όπλα.

Η παλιά φόρμουλα που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει maidan (χρωματιστή επανάσταση) στην Ουάσιγκτον, επειδή δεν υπάρχει αμερικανική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον είναι σαφές ότι δεν λειτουργεί πλέον. Γιατί υπάρχουν αρκετοί οργανισμοί στην αμερικανική πρωτεύουσα που έχουν διδάξει αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να βάλουν  φωτιά στις χώρες όπου "εργάστηκαν". Προηγουμένως, όπως έχουμε επανειλημμένα γράψει, η χρήση των «τεχνολογιών των επαναστάσεων χρώματος» για να επιλύσουν  τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις ήταν απολύτως απαράδεκτη μέσα στις ΗΠΑ, επειδή οι εκπρόσωποι όλων των ανταγωνιστικών ελίτ ομάδων γνώριζαν καλά ότι ο νικητής του «πολιτικού εμφύλιου πολέμου» με τα στοιχεία της βίας και της απανθρωποποίησης των ιδεολογικών αντιπάλων δεν θα έχει πλέον την εξουσία μιας  υπερδύναμης και την παγκόσμια ηγεμονία, αλλά τον τίτλο «μετράτε τα ερείπια».
 Τώρα δεν υπάρχουν περιορισμοί και η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και του «βαθέως  κράτους» έχει ήδη αποκτήσει τη διαμόρφωση μιας σύγκρουσης, μετά την οποία μόνο μία πλευρά θα είναι σε θέση να διατηρήσει την ελευθερία και τη ζωή, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα της χώρας στο πλαίσιο πολιτικών διακυβευμάτων σε αυτή την σύγκρουση.
 Η εφημερίδα The Hill, επικαλούμενη  αρκετούς δημοσιογράφους από την προεδρική ομάδα, αναφέρει ότι χθες, ακόμη και ο Λευκός Οίκος πήγε σε κατάσταση πολιορκίας με την πιο άμεση έννοια: διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με έναν αστυνομικό κλοιό γύρω από την προεδρική κατοικία και μάλιστα κατεδάφισαν έναν αυτοσχέδιο φράχτη εγκατεστημένο σε κοντινή απόσταση.
 Σε άλλες περιπτώσεις, δεν θα υπήρχε «κατάσταση πολιορκίας» και στους διαδηλωτές θα είχαν φορέσει  χειροπέδες πολλές ώρες πριν και θα μιλούσαν με τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αλλά η σημερινή Ουάσιγκτον θυμίζει περισσότερο το Κίεβο το 2013 από την πρωτεύουσα μιας μεγάλης αυτοκρατορίας.
 Υπάρχουν ήδη οι πρώτες απώλειες μεταξύ των αστυνομικών. Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των τραυματιών, αλλά τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκε στο Όκλαντ, το οποίο  επιβεβαιώθηκε ακόμη και από το συμπαθές στην διαμαρτυρία  τηλεοπτικό κανάλι του  CNN.
 Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής, η αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομίας και ταραχοποιών σαφώς δεν είναι υπέρ της "επιβολής του νόμου" υποδηλώνει ότι η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έγραψε "όταν αρχίζουν οι ληστείες, θα υπάρξουν πυροβολισμοί", ήταν εντελώς κενή. Τόσο η ίδια η αστυνομία όσο και η Εθνική Φρουρά, η οποία λειτουργεί σε καυτά σημεία όπως η Μινεάπολη, είναι σαφώς εγκλωβισμένοι στο φόβο - κανείς δεν θέλει να απαντήσει με καριέρα, χρήματα ή ελευθερία για βία κατά των "δημοκρατικών διαδηλωτών που διαδηλώνουν κατά της φυλετικής αδικίας".
 " Η εισαγωγή απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Μινεάπολη και το Πόρτλαντ έχει δείξει μόνο την ανικανότητα των τοπικών αρχών - λίγοι την τηρούν και οι ταραχές συνεχίζονται. Η Fox News δείχνει πλάνα που λαμβάνονται από ταραχώδεις περιοχές, και οι περιοχές αυτές θυμίζουν τώρα πραγματικά πεδία μάχης: καμένα καταστήματα, κατεστραμμένα βενζινάδικα και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

"Διαδηλωτές κατά της φυλετικής αδικίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας" κατά κάποιο τρόπο δεν έχουν κανένα ενδοιασμό  για τη διαδικασία καταστροφής των θέσεων εργασίας, των επιχειρήσεων και των υποδομών των μαύρων μικρών περιοχών, οι οποίες, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή τους, είναι θύματα φυλετικής αδικίας και αστυνομικής βαρβαρότητας, για τα συμφέροντα των οποίων αγωνίζονται ενεργά.
 Αμερικανοί δημοσιογράφοι που εργάζονται στην μέση των  "διαδηλωτών," λένε εκπληκτικά πράγματα. Παραδείγματος χάριν, ο ανταποκριτής  του Blaze παρατήρησε ότι κάποιος μετέφερε έναν μεγάλο αριθμό τούβλων εκ των προτέρων στη θέση όπου μια άλλη ληστεία και  συγκρούσεις με την αστυνομία άρχισαν ξαφνικά, για τις οποίες (κατάλληλα για ρίψη ) τα τούβλα μπορούν να είναι πολύ χρήσιμα, καθώς επίσης και για το σπάσιμο  των παραθύρων και των αυτοκινήτων.
 Ο Elijah Schaeffer, δημοσιογράφος του The Blaze με έδρα το Ντάλας, επισημαίνει ορισμένες λεπτομέρειες που θα φαίνονται οικείες σε οποιονδήποτε αναγνώστη που έχει παρακολουθήσει τι συμβαίνει στην Ουκρανία, τη Γεωργία ή ακόμα και στη Μόσχα: "Η σημερινή ταραχή στο Ντάλας είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων όπου οι διοργανωτές κατηύθυναν  το πλήθος πού να πάει. Είχαν παλέτες με εκατό τούβλα έτοιμα για ταραχές. Φώναξαν στο πλήθος: "Πηγαίνετε αριστερά, υπάρχουν 100 τούβλα στη γωνία." Δεν ήταν τυχαίο  το χάος. "
 Η εφημερίδα The Hill αναφέρει ότι οι αστέρες του Χόλιγουντ συνεισφέρουν χρήματα για την υποστήριξη των διαδηλωτών, πληρώνοντας χιλιάδες δολάρια με εγγύηση για τους κρατουμένους που θα απελευθερωθούν, εξασφαλίζοντας ότι οι πιο δραστήριοι και επιθετικοί ταραξίες    είναι πάντα στην πρώτη γραμμή.
 Μπορεί να φαίνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και η συνοδεία του είναι καταδικασμένοι να πέσουν υπό την πίεση μιας πραγματικά μεγάλης κλίμακας "American Maydan", η  οποία, ωστόσο, αν και άρχισε να σκοτώνει αστυνομικούς και να καίει ολόκληρες γειτονιές, δεν έχει ακόμη διατυπώσει σαφείς πολιτικές απαιτήσεις και δεν ήταν σε θέση να καταλάβει την περιοχή  της  Ουάσιγκτον. Υπάρχει όμως ένα εναλλακτικό σενάριο: ο πρόεδρος και το περιβάλλον του δίνουν τώρα στους ψηφοφόρους την πλήρη αίσθηση του πώς φαίνεται η «κοινωνική και φυλετική δικαιοσύνη», την οποία υποστηρίζουν τόσο ενεργά οι πολιτικοί τους αντίπαλοι. Αν αυτό δεν είναι δειλία, αλλά μια συνειδητή κίνηση, είναι μια πολύ επικίνδυνη αλλά δυνητικά νικηφόρα στρατηγική: ακόμη και οι ψηφοφόροι που αντιπαθούν προσωπικά τον κ. Trump μπορεί να αποφασίσουν  ότι προτιμούν το  "Αμερική του  Trump", η οποία, αν και απίθανο να είναι "μεγάλη και πάλι," μπορεί τουλάχιστον να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την τάξη.
 Σε μια εβδομάδα ταραχών, λεηλασιών και πολιτικών βανδαλισμών, θα γίνει ένα δημόσιο αίτημα για την πιο βίαιη καταστολή, αλλά το αν ο πρόεδρος και η ομάδα του μπορούν να το καταφέρουν εξακολουθεί να είναι ένα ανοικτό ερώτημα.
 Αλλά το πιο σημαντικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από την παρακολούθηση  της Αμερικής να καίγεται  είναι ότι μπορεί κάλλιστα να έχουμε μόνο μια πρόβα του τι θα ξεκινήσει μετά τις Φθινοπωρινές εκλογές. Η κοινωνία και οι ελίτ είναι προφανώς χωρισμένες σε δύο μέρη που είναι περίπου ίσοι και πραγματικά μισούν ο ένας τον άλλον, και ένα από αυτά τα μέρη θα είναι σαφώς πολύ δυσαρεστημένα με τα εκλογικά αποτελέσματα, και ο πειρασμός να "ξεπεράσει" τα αποτελέσματα στους δρόμους με τα όπλα στα χέρια τους μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ανυπέρβλητος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου