Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Σοβαρό εργατικό ατύχημα: Τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά στα διυλιστήρια της «Motor Oil»



Τέσσερις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής στα διυλιστήρια της «Motor Oil», στους Αγίους Θεοδώρους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 22.30 σε χώρο του διυλιστηρίου.
Oι τέσσερις τραυματίες – εγκαυματίες μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής στα Νοσοκομεία «Θριάσιο» και «Γεννηματάς», σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνώθηκαν.

Ειδικότερα, και δύο εγκαυματίες (27 και 30 ετών αντίστοιχα) που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων στο «Γεννηματάς», είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δύο νέοι άνθρωποι έχουν εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο, τα χέρια και στον κορμό.
Στο «Θριάσιο» οι δύο εγκαυματίες που μεταφέρθηκαν είναι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η οποία όμως δεν ανταποκρίνεται στη βαρύτητα των περιστατικών.
Σήμερα το πρωί αποσωληνώθηκε ένας ασθενής από τη ΜΕΘ Εγκαυμάτων στο «Θριάσιο» και αναμένεται η σύντομη μεταφορά του ενός εκ των 2 εγκαυματιών της «Motor Oil» στο κρεβάτι που άδειασε. Ο δεύτερος παραμένει στη ΜΑΦ.

Για το εργατικό ατύχημα εξέδωσε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ:
«Οι τέσσερις εργάτες που νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη στο εργοστάσιο της “Motor Oil”  αποκαλύπτουν με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών, και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια. Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας.
Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου