Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Στο ίδιο έργο θεατές


Πριν κάποια χρόνια, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβρη του 2016, είχαμε μια ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε: "Vip κρατούμενοι, ανθρωποφύλακες και Αραβαντινός".

Και φυσικά αυτή είναι μια κατάσταση παγιωμένη. Οι φτωχοί κρατούμενοι, που συνήθως έχουν καταδικαστεί για μικροπαραπτώματα, ζουν μια κόλαση, ενώ οι μεγάλοι εγκληματίες του "λευκού κολάρου" περνούν μπέικα μα όλες τις ανέσεις τους. Ολοι γνωρίζουν ότι οι φυλακές Κορυδαλλού λειτουργούν με ένα δικό τους καθεστώς εδώ και πολλά χρόνια και καμιά κυβέρνηση δεν έχει κάνει το παραμικρό να αλλάξει αυτή η κατάσταση.



Αν κάποιες φορές έρχονται μερικά πράγματα στην δημοσιότητα είναι όταν οι συμμορίες των μαφιόζων μπάτσων - ανθρωποφυλάκων που υπάρχουν εκεί έρχονται σε αντιπαράθεση και υπάρχουν αλληλοκαρφώματα.

Ισως να θυμάστε την ανάρτηση που είχαμε στις 3 Φλεβάρη, στην οποία κάναμε αναφορά σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που είχαμε πάρει -το οποίο μας προκάλεσε, ομολογουμένως έκπληξη, για το ότι επέλεξαν τον ιστότοπο μας, για να μας γνωστοποιήσουν- από άτομα που εμπλέκονται σ' αυτά τα κυκλώματα, όπου μας ανέφεραν σοβαρές λαμογιές, στις οποίες εμπλέκονται αυτοί που δουλεύουν σ' αυτό το "σωφρονιστικό ίδρυμα".

Τώρα με την κυβέρνηση της δεξιάς ξαναμοιράζεται η τράπουλα για το μαφία θα ελέγχει τις φυλακές γι΄αυτό και δεν είναι τυχαίο τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Θα πιστέψει κανένας ότι είναι συμπτωματικό ότι παρουσιάστηκε χτες η Γενική Γραμματεύς Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στο ραδιόφωνο του Αλαφούζου για να πει ότι από τον Αύγουστο είχαν ανακαλύψει ότι κρατούμενοι έκαναν "πάρτι" μέσα στις φυλακές; Ορισμένοι, μάλιστα είχαν κάνει τα κελιά τους σουίτες με έναν απ' αυτούς που ήθελε να έχει τις ανέσεις ενός spa να στην διάθεση του ακόμη και τζακούζι!

Και φυσικά αυτό το θέμα πήρε διαστάσεις σήμερα σε κάποια ΜΜΕ, με την εφημερίδα "Εστία" να το έχει στην πρώτη της σελίδα.

Επιμύθιο: Από κανέναν ανθρωποφύλακα δεν πρόκειται να ζητηθούν ευθύνες. Θα γίνει το σχετικό σούσουρο και θα αποκατασταθεί η "κανονικότητα" και μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η μαφία που θα επικρατήσει θα εξακολουθεί να συμβάλλει -με το αζημίωτο- για να περνούν όσο μπορούν καλύτερα οι "εγκληματίες του λευκού κολάρου" και οι φτωχοί κρατούμενοι θα εξακολουθούν να υποφέρουν.
Σε όλες τις φυλακές στην χώρα μας επικρατεί η ίδια κατάσταση. Οι πλούσιοι κρατούμενοι για όσο καιρό βρίσκονται φυλακισμένοι -τα "προβλήματα υγείας" φροντίζουν να αποφυλακιστούν σύντομα- έχουν όλες τις ανέσεις, τηρουμένων των συνθηκών, ενώ οι φτωχοί περνούν τον Γολγοθά τους


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/02/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου