Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

{Kαμμία έκπληξη από τον (Μπιζ -Γκιτ)άκο}! ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΣΥΝΑΝ για το Βασίλη Γκιτάκο

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, σχετικά με την ανακοίνωση της ΣΥΝΑΝ, για την παραίτηση Γκιτάκου από την Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ, χωρίς όμως και την παραίτησή του από το Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ), και την μεταπήδησή του στη ΔΑΣ-ΟΤΑ, θέλει να δηλώσει τα εξής:

1. Ευχαριστούμε τη ΣΥΝΑΝ που ενδιαφέρεται για ζητήματα ηθικής τάξης και παρεμβαίνει σε ένα θέμα που άμεσα δεν την αφορά! Ίσως βέβαια μ’ αυτόν τον τρόπο να θέλει να δικαιωθεί, για όσα έχει γράψει κατά καιρούς στο παρελθόν, για τον Γκιτάκο, κατηγορώντας τον τώρα ότι αναζητά «… σίγουρο και ασφαλή λιμάνι…» στη ΔΑΣ, όπως και παλαιότερα, το 2011, όταν έφευγε από τη ΣΥΝΑΝ (ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ) και προσχωρούσε στο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ.
2. Απ’ αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να μας κάνει μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας η ΣΥΝΑΝ, υπάρχει μεγάλη απόσταση και κυρίως γιατί «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Βεβαίως, δεν υποτιμάμε το γεγονός ότι στις γραμμές της ΣΥΝΑΝ υπάρχουν και συνάδελφοι που έχουν αγωνιστική και ανιδιοτελή δράση και μ’ αυτούς έχουμε συμπορευτεί πολλές φορές στους αγώνες. Είμαστε, όμως, υποχρεωμένοι να πούμε ότι στις γραμμές της επίσης φυτρώνουν πολλά «λουλούδια» που παρασιτούν πέριξ της εκάστοτε εξουσίας και  ενδιαφέρονται μόνο για τη συνδικαλιστική τους αναπαραγωγή, τον παραγοντισμό και τις σχέσεις εξάρτησης, συμφερόντων και προσωπικών εξυπηρετήσεων που έχουν μ’ αυτή.
3. Όσον αφορά στο ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, την πορεία του, τους φίλους και τις φίλες του, τα μέλη του και όλους και όλες που συνεργάζονται με αυτό, δεν θέλουμε κανένα εύσημο από την ηγεσία της ΣΥΝΑΝ ή άλλους αυτόκλητους υπερασπιστές. Αν υπήρχαν τέτοια θα έπρεπε να ανησυχούμε! Εμείς ακολουθούμε μια δύσκολη, αγωνιστική και συνεπή πορεία και είμαστε σταθερά στο αγώνα και απέναντι από τις δημοτικές αρχές και τις κυβερνήσεις, γιατί τα συμφέροντα των εργαζομένων που υπηρετούμε βρίσκονται σε σύγκρουση μ’ αυτούς.
4. Εμείς έχουμε υπομονή και δεν βιαζόμαστε να τοποθετηθούμε, προτού ο Γκιτάκος πει δημόσια τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και την μεταπήδησή του ή «..την ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφή…» στη ΔΑΣ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΣΥΝΑΝ. Θεωρούμε όμως ότι -όπως είναι δικαίωμα του καθενός να αλλάζει και να αναθεωρεί τις απόψεις του- έτσι έχει και υποχρέωση α) να τεκμηριώνει δημοσίως τους λόγους της αλλαγής στάσης του, β) να παραιτείται από τα όργανα που εκλέχτηκε και μετά να ακολουθεί το δικό του δρόμο. Αλλιώς, όντως, αποτελεί ποδοσφαιρικού τύπου μεταγραφή, γίνεται για ιδιοτελείς λόγους και είναι θέμα ηθικής τάξης για όποιον το κάνει και για όποιον το αποδέχεται.
Εμείς θα περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτησή του και τη στάση του μέχρι τη συνεδρίαση του ΓΣ στις 27 Φλεβάρη και ανάλογα μ’ αυτά που θα πει ο Γκιτάκος, αν παραιτηθεί ή όχι από το ΓΣ, καθώς και τη στάση της ΔΑΣ, για το θέμα αυτό, τότε επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε και εμείς επί της ουσίας και αναλυτικά.
Συμπερασματικά, συναδέλφισσες και συνάδελφοι της ΣΥΝΑΝ, τη μέχρι τώρα στάση μας μην την εκλαμβάνετε ως αδυναμία. Είναι ζήτημα συνδικαλιστικού και πολιτικού πολιτισμού.
Θέλουμε να δούμε αν είναι πολιτικοί οι λόγοι ή αν εφευρεθούν τέτοιοι, για την αποχώρησή του από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ. Και κυρίως, θέλουμε να δούμε την τελική του στάση σε ζητήματα ηθικής τάξης, αν και η μη παραίτηση, μέχρι τώρα, από τη θέση του μέλους του ΓΣ, που τον τίμησαν και τον εμπιστεύθηκαν οι σύντροφοι και συναγωνιστές του, αδικεί τον ίδιο, ενώ ενέργειες που θέλουν να πλήξουν την παράταξή μας, στην αγωνία του να δείξει ότι δεν κουβαλά μόνον τον εαυτό του, αλλά μεταφέρει και προίκα, τον αδικούν διπλά!
Οψόμεθα το λοιπόν!

Φλεβάρης 2020
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου