Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό: «All governments lie» για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ

Για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό: «All governments lie» για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ
Για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το βραβευμένο και επίκαιρο ντοκιμαντέρ «All governments lie» του Fred Peabody, στο πλαίσιο της συνεργασίας του tvxs.gr  με την πλατφόρμα soul definition. Το εξαιρετικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την υπερσυγκέντρωση των ΜΜΕ θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του 24ores  για ... 48 ώρες και στη συνέχεια στο soul definition.   

 Η ταινία
«Αν κάτι πάει στραβά με την κυβέρνηση, o ελεύθερος τύπος θα το αναδείξει και κάτι θα γίνει, αλλά αν κάτι πάει στραβά με τον ελεύθερο τύπο, η χώρα πάει κατευθείαν στην κόλαση».
 - Jeremy J. Stone, αναφορικά με τον πατέρα του, I.F. Stone
Οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Amy Goodman (Democracy Now!), Glenn Greenwald (The Intercept), Jeremy Scahill (Dirty Wars / Intercept), Matt Taibbi (Rolling Stone) και άλλοι, αλλάζουν το πρόσωπο της δημοσιογραφίας, παρέχοντας ερευνητικές εναλλακτικές λύσεις στο αδιέξοδο των μονόπλευρων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Ο Greenwald ήταν ο επικεφαλής δημοσιογράφος σχετικά με τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της NSA, Edward Snowden. Ο Scahill έγραψε το βιβλίο Dirty Wars που ως ταινία προτάθηκε και για Oscar, για μυστικές δολοφονίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

 
Μερικοί έχουν ονομάσει τους Greenwald, Scahill και τους συγχρόνους τους, «Τα παιδιά του Izzy», και το έργο τους θα τον έκανε αναμφισβήτητα περήφανο. Η ταινία καταγράφει σε συναρπαστικό στυλ docu-vérité το έργο αυτών των δημοσιογράφων καθώς «σκάβουν» διερευνώντας ιστορίες. Η κάμερα τους ακολουθεί καθώς εκθέτουν την κυβερνητική και εταιρική ασυδοσία - όπως και ο δημοσιογράφος I.F. Stone πριν από δεκαετίες.

 

Οι μεγάλοι όμιλοι μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι όλο και πιο απρόθυμοι να διερευνήσουν ή να επικρίνουν κυβερνητικές δηλώσεις και πολιτικές. Με την κυβερνητική εξαπάτηση να μαινεται ανεξέλεγκτη και την επιτήρηση της ιδιωτικής ζωής να είναι μια σοκαριστική σύγχρονη πραγματικότητα, πολλοί δημοσιογράφοι καταλήγουν στο ότι για να διερευνούν αποτελεσματικά τις κυβερνήσεις και όχι να ενεργούν ως «στενογράφοι της εξουσίας», πρέπει να εγκαταλείψουν τα μεγάλα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, για να εργαστούν σε εναλλακτικές που βασίζονται στον κόσμο του διαδικτύου.



Ένα επίκαιρο ντοκιμαντέρ, για μια κοινωνία που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ εναλλακτικές λύσεις για τα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν στις μεγάλες εταιρίες. Η εξαιρετική παραγωγή «All Governments Lie» θα αλλάξει τον τρόπο που παρακολουθείτε και διαβάζετε τις ειδήσεις για πάντα.

 
Συμμετέχουν οι: Glenn Greenwald, Jeremy Scahill, Amy Goodman, Matt Taibbi, Sharif Abdel-Kouddous, Michael Moore, Noam Chomsky, Ralph Nader, Carl Bernstein και άλλοι.

Μια παραγωγή της White Pine Pictures, από τους βραβευμένους με Emmy, σκηνοθέτη Fred Peabody και παραγωγό Peter Raymond

Διατίθεται για πρώτη φορά στο κοινό της Ελλάδας, με υποστήριξη υποτίτλων στα αγγλικά.
Θα ακολουθήσει και η αποκαλυπτικότατη, νεότερη παραγωγή της ομάδας, "Corporate Coup d'Etat"
souldefinition.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου