Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

(Γι' αυτό κάποιες ελλαδικές σκουληκαντέρες ήσαν κατά του σχεδίου... Αυνάν; Έλεγα κι εγώ)... Νέα επεισόδια στο σκάνδαλο των σκουπιδιών

Πολιτικές ευθύνες χρεώνει ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, στους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και Δημήτρη Χριστόφια. Θύελλα αντιδράσεων προκαλούν οι αναφορές στο όνομα του Τάσσου Παπαδόπουλου, ενώ ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε, αν υπάρχουν στοιχεία, να κατατεθούν. Και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, με ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε, καλεί όποιον έχει στοιχεία για την υπόθεση των ΧΥΤΑ να τα παραδώσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ζήτησε και θα δεί στις έντεκα αύριο το πρωί τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.
Πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια, επέρριψε για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος. 


"Είχαν πολιτικές ευθύνες αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να υιοθετήσω ή να ισχυριστώ ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε οποιαδήποτε σχέση με χρηματισμό.Υπήρξε αδυναμία παρακολούθησης αμέλεια και δεν το συνδέω με τίποτε άλλο σε σχέση με τους όρους και την προκήρυξη των προσφορών", είπε. 

Σε καταγγελίες για προσπάθεια εμπλοκής στελεχών του ΑΚΕΛ στο σκάνδαλο των σκουπιδιών, προέβη από την Πάφο ο γενικός γραμματέας του κόμματος. 

"Στην διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης μου στην Αθήνα, πληροφορήθηκα ότι άτομο από την Κύπρο, με πρόσβαση πιθανότατα στις έρευνες που διεξάγονται για το σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, προσέγγισε τον Φώτη Μπόμπολα, καλώντας τον να ζητήσει από τον καταζητούμενο αδερφό του, Λεωνίδα, να «δώσει» στελέχη του ΑΚΕΛ, ώστε να γλιτώσει ο ίδιος", ανέφερε. 

Ο κύριος Κυπριανού υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το πρόσωπο που προσέγγισε τον Μπόμπολα και τόνισε ότι μεταφέρθηκαν τα σχετικά μηνύματα στις αρμόδιες αρχές και ότι το κόμμα του δεν θέλει να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στο ζήτημα. 

Για ανήθική και συκοφαντική επίθεση στον Τάσσο Παπαδόπουλο, έκανε λόγο το ΔΗΚΟ. 
Ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι κουτσομπολιά, ύβρεις και λασπολογίες δεν μπορούν να πλήξουν την προσφορά και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου. 

"Καλώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τα αίσχη και τις αθλιότητες που εκστομίζει ο Δήμαρχος του ΔΗΣΥ στην Πάφου για τον Τάσσο Παπαδόπουλου. Δεν θα ανεχόμουνα ποτέ, οποιοδήποτε στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος να μιλούσε με αυτό τον ανήθικο τρόπο για τον Γλαύκο Κληρίδη", τόνισε. 

Ο ΔΗΣΥ δεν υιοθετεί υπονοούμενα και δηλώσεις από οιονδήποτε και εάν εκστομίζονται και ειδικότερα εάν αυτά αφορούν πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή, απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου. "Να μην φτάσουμε όμως στο σημείο να σπιλώνουμε συνειδήσεις, να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια με υποθέσεις, με δηλώσεις, με εικασίες, να φύγουμε από το τεκμήριο της αθωότητας στο τεκμήριο της λάσπης", υπέδειξε.

Για λασπολογία και ανακρίβειες εναντίον του Τάσσου Παπαδόπουλου έκανε λόγο, σε ανακοίνωση του ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, Χρύσης Παντελίδης. 
 
"Προκαλεί ακόμα εντύπωση το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Πάφου ΔΕΝ κατονομάζει τη λεγόμενη πηγή των πληροφοριών του. 

Επαναλαμβάνω, για ακόμα μια φορά προς τους λασπολόγους και τους συκοφάντες ότι:      
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση ή ανάμιξη σε οποιοδήποτε σκάνδαλο. Το μόνο δείπνο ανάμεσα στον Τάσσο Παπαδόπουλο και τον Γεώργιο Μπόμπολα έγινε στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2007, στο πλαίσιο συναντήσεων του τότε Προέδρου με εκδότες και δημοσιογράφους (σημειώνω ότι ο κ. Μπόμπολας είναι εκδότης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και μεγαλομέτοχος του MEGA) και καθώς ήμουν παρών σε αυτό το δείπνο διαβεβαιώνω ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν μόνο το Κυπριακό και οι επερχόμενες τότε προεδρικές εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα περί μυστικών ή άλλων δείπνων και συναντήσεων στην Κύπρο ή στην Ελλάδα είναι λάσπη, παραμύθια και συκοφαντίες με στόχο να πλήξουν τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, ο οποίος προφανώς ενοχλεί κάποιους ακόμα και μετά το θάνατό του". 

Επίσης ο Προεδρικός Επίτροπος στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, Πολάκης Σαρρής, με ανακοίνωση απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ήταν ο διαμεσολαβητής σε μυστικές συναντήσεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη της οικογένειας Μπόμπολα. 

"Την εταιρεία “Helector” την άκουσα πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και πάλι από τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης. Ουδέποτε περιήλθε στην αντίληψή μου οποιαδήποτε σχέση οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας με τον Τάσσο Παπαδόπουλο τα χρόνια που ήμουν Προεδρικός Επίτροπος ή υπεύθυνος του οικονομικού επιτελείου της προεκλογικής καμπάνιας του", αναφέρει. 

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, με δήλωση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε ότι εάν ο Δήμαρχος Πάφου ή οποιοσδήποτε άλλος έχει στοιχεία για την υπόθεση, να τα δώσει στους ανακριτές και να είναι σίγουρος ότι θα διερευνηθούν. 

Η Αστυνομία καλεί όποιον έχει στοιχεία για σκάνδαλο ΧΥΤΑ - XYTY να τα καταθέσει

 
Δεν διεξάγονται, ούτε μπορεί να διεξάγονται ανακρίσεις στη βάση δημοσίων δηλώσεων, αναφέρει η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τις υποθέσεις ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Παράλληλα, η Αστυνομία καλεί οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε στοιχεία, τα οποία είναι δυνατό να υποβοηθήσουν στη διαλεύκανση των υπό αναφορά υποθέσεων, να τα καταθέσει στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, ώστε να μπορεί να γίνει πλήρης διερεύνησή τους.

Προστίθεται, τέλος, ότι οι ανακρίσεις των συγκεκριμένων υποθέσεων γίνονται κατόπιν αξιολόγησης μαρτυριών και με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/235358/stoiheia-apo-ton-faidonos-zita-o-gen-eisaggeleas-/
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/04/blog-post_82.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου