Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

(ΣΥΡΙΖΑ)= Aσφαλιστικό: «Στον Καιάδα» οι χαμηλοσυνταξιούχοι – 15 ρυθμίσεις «κοινωνικού δαρβινισμού»

enypekk
Το προτεινόμενο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο δανειστών-κυβέρνησης είναι βαθιά αντικοινωνικό και ταξικό αφού στοχεύει στους κοινωνικούς πυλώνες με πρωτοφανή επίθεση στους πιο φτωχούς και αδικημένους του συστήματος. Ειδικότερα, όπως αναλύει η ΕΝΥΠΕΚΚ:

1 - Αυξάνει τον θεμελιωτικό χρόνο για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη (ή 6.000 ΗΑ) από 15 έτη (ή 4.500 ΗΑ). Το νέο αυτό όριο, πάγιο αίτημα των δανειστών, είναι απαγορευτικό για τον μισό περίπου σήμερα ασφαλισμένο πληθυσμό της χώρας, με πρώτα θύματα τις γυναίκες και τους νέους, που, στα νέα δεδομένα της ανεργιογόνας, φτηνής και ευέλικτης αγοράς εργασίας, δύσκολα θα φτάνουν στην πολυπόθητη σύνταξη!
2 - Χορηγεί την πλήρη εθνική σύνταξη των 384 € ΜΟΝΟ με 40 χρόνια εργασίας στο 62ο έτος ηλικίας ή με 20 χρόνια στο 67ο, αποκλείοντας έτσι τους μισούς ασφαλισμένους από την πλήρη εθνική σύνταξη!
3 - Καθιερώνει «εθνική» σύνταξη πολλών ταχυτήτων, αφού προβλέπει 20 περίπου διαφορετικά «είδη» «εθνικής» σύνταξης(!) ανάλογα με το ύψος της. Έτσι στο νέο ασφαλιστικό τοπίο θα έχουμε «εθνική» σύνταξη των 384 € και 346 € με 20 ή 15 έτη εργασίας, αντιστοίχως, στο 67ο, αλλά και «εθνική» των 192 € και των 153 € για τους αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας πάνω και κάτω από 50%, αντιστοίχως!
4 - Διατηρεί και για την εθνική σύνταξη την εξοντωτική ποινή («πέναλτι») ύψους 40% (30%+10%) για όσους αναγκάζονται ή αποφασίζουν να εξέλθουν με μειωμένη σύνταξη στο 62ο έτος ηλικίας και θα λαμβάνουν «εθνική» σύνταξη ύψους (346 € – 40% δηλ. 138,40 =) 207,60 €!
5 - Περιορίζει την προσωρινή σύνταξη μέχρι του ύψους δύο «εθνικών», δηλαδή στο ποσό των 768 € με κλιμακώσεις προς τα κάτω!
6 - Καταργεί τα κατώτατα όρια της σύνταξης, με συνέπεια να χορηγούνται εφεξής χιλιάδες συντάξεις των 200-300 €!
7 - Αυστηροποιεί απάνθρωπα τις συντάξεις χηρείας και διαζευγμένων, με ρυθμίσεις που προσκρούουν στις συνταγματικές διατάξεις περί προστασίας της οικογένειας.
8 - Αυστηροποιεί περαιτέρω τις προϋποθέσεις της σύνταξης από διαδοχική ασφάλιση.
9 - Κηρύσσει διωγμό κατά των αναπήρων, αφού χορηγεί αναπηρικές συντάξεις με τέσσερις (4) κλίμακες (384, 288, 192 και 153€) ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας, ωσάν να μην είναι κοινό χαρακτηριστικό τους η αδυναμία εργασίας εντός ενός εργασιακού πεδίου, όπου ακόμη και οι πιο προσοντούχοι και υγιείς νέοι ξενιτεύονται αφού η εσωτερική αγορά της πλήρους και ασφαλισμένης εργασίας έχει καταρρεύσει!
10 - Τιμωρεί εξοντωτικά την εργασία των συνταξιούχων με την πρωτοφανή παρακράτηση του 60% της σύνταξης!
11 - Τριπλασιάζει τις εισφορές για επιτηδευματίες, επιστήμονες, αγρότες, σε συνθήκες κατάρρευσης της οικονομίας και των εισοδημάτων, κυρίως των νέων ασφαλισμένων!
12 - Διατηρεί σε ισχύ την τριτομνημονιακή ρύθμιση (υποπαρ. Ε2 ν. 4336/2015 σελ. 982) για «πάγωμα» των κατωτάτων ορίων σύνταξης μέχρι το 2021, αφού «Μέχρι την 31.12.2021 τα κατώτατα όρια σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου των οργανισμών κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, όπως αυτά προβλέπονται από τις οικείες καταστατικές και γενικές διατάξεις, διατηρούνται στο ύψος που ισχύει την 31.7.2015».
13 - Καταργεί το ΕΚΑΣ, τον κοινωνικότερο θεσμό του Ελληνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος, μέχρι τα τέλη του 2019, με συνέπεια, από 1-1-2020, 350.000 σημερινοί δικαιούχοι του ΕΚΑΣ να περιπέσουν αυτόματα σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.
14 - Στερεί το ΕΚΑΣ από τους νέους δικαιούχους κατωτάτων συντάξεων που παράγονται μαζικά στο νέο αντικοινωνικό ασφαλιστικό τοπίο.
15 - Καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια.
Σχέδιο βίαιης φτωχοποίησης των συνταξιούχων
Με αυτά τα δεδομένα, όπως σημειώνει η ΕΝΥΠΕΚΚ, «το προωθούμενο νομοσχέδιο, αν τελικώς ψηφιστεί και αποτελέσει νόμο του κράτους, θα είναι ένα αρνητικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο …υπόδειγμα κατεδάφισης του Εθνικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος ευρωπαϊκής χώρας, που με τόσους κόπους και αγώνες δομήθηκε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες χρόνο με τον χρόνο»!
Ως εκ τούτου, «δεν πρόκειται για “μεταρρύθμιση”, δηλαδή για τη βελτίωση και ανέλιξη ενός συστήματος για την επίτευξη βελτιωμένων ποσοτικών και ποιοτικών στόχων για τους ασφαλισμένους, αλλά για σκληρή νεοφιλελεύθερη ΑΝΤΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»!
Είναι σχέδιο, καταλήγει, «κοινωνικού δαρβινισμού” που, παρά τις κατά καιρούς νεοφιλελεύθερες κραυγές και πιέσεις, καμία από τις διακηρυγμένα νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν αποτόλμησε να εισαγάγει».
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-koinonia/20450-meta280416-20449

2 σχόλια:

 1. Μιλάμε για κακούργους.Απάνθρωπα κτήνη κυβερνούν και το παίζουν σοσιαλιστές!Υπογράφουν αισχρά νομοσχέδια,και εμείς κοιμώμαστε.Περιμένει και ο Κούλης στη γωνία να εφαρμόσει ό,τι αισχρό του πει η παρέα των τοκογλύφων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΘEMA ΓIA ΣHMEPA: H MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH* EINAI ΠPIN THN ANAΣTAΣH/ΛAMΠPH !


  Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ TOY ΛAOY MAΣ (EAM/EΛAΣ).

  Ο AΓΩNAΣ TOY ΛAOY MAΣ ΠPEΠEI NA EINAI KAI θα EINAI, μια Kαινούργια Ελλάδα της EPΓAΣIAΣ, THΣ ΔHMIOYPΓIAΣ της Λευτεριάς, Λυτρωμένη από κάθε Ξενική(-KAI NTOΠIA) Iμπεριαλιστική Eξάρτηση και από κάθε Eκμετάλλευση, μ' ένα Πραγματικά Παλλαϊκό Πολιτισμό (EΛΛHNIKO).

  «Όταν ο Λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της Tυραννίας διαλέγει ή τις Aλυσίδες ή TA OΠΛA». (YΠOΨIN: Aλυσίδες EXOYN MONO OI ΣKΛABOI !!!)
  [*MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH

  Στ’ Aργαλειά και στο Kαρνάγιο Oνειρα Eγώ κι Eσύ, και μας δίνει το κουράγιο των φιλιών μας το κρασί. Τα Παιδιά στην Ελευσίνα δεν χαμογελούν ποτέ, είναι ΠIKPAMENA KPINA ΣAN TO ΔAKPY ΣOY, Χριστέ. Τα Παιδιά στην Ελευσίνα δεν γελούν σαν τα Παιδιά, Περιμένουνε κι εκείνα ANOIΞH και ΠAΣXAΛIA. Καίν’ οι μαύρες Tσιμινιέρες Oνειρα του καθενός, Nύχτες οι δικές μας Mέρες κι η Aγάπη μας Kαημός !!!]

  ΑπάντησηΔιαγραφή