Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Γερμανικά ΜΜΕ: Υπό παραίτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος



Πυκνώνουν τα σενάρια και τα δημοσιεύματα που θέλουν τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να παραιτείται από τη θέση του και τον πρωθυπουργό ήδη να αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικών Μέσων, της εφημερίδας Bild και του πρακτορείου Ntv, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν δείχνει διατεθειμένος – σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό – να υποκύψει στις πιέσεις των δανειστών.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον υπουργό Οικονομικών είναι η επιμονή των δανειστών να μειωθεί περαιτέρω το αφορολόγητο και από τα 9.090 ευρώ να πέσει στα 8.181 ευρώ. Μάλιστα ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ και μέλος της ομάδας των «53+» είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί ακόμα και εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Το Ntv χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει ίσως σύντομα να ψάχνει για έναν νέο υπουργό Οικονομικών. Ο Ευκλείδης Tσακαλώτος θέλει να παραιτηθεί».
Η Βild σε δημοσίευμά της, υποστηρίζει ότι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απειλεί με παραίτηση: «Tην ώρα που η χώρα ξεμένει από χρήματα, η πολιτική κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται. Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας απειλεί με παραίτηση».
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αν υπάρξει παραίτηση του κ. Τσακαλώτου, ο επικρατέστερος διάδοχος του, φέρεται να είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, για τον οποίο κατά καιρούς έχουν εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια και οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/germanika-mme-ipo-paraitisi-o-efkleidis-tsakalotos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου