Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο, 30 Απριλίου 2016

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΩΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ

(Σαβ. 30/4/16 – 13:40)    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ" ΠΑΚΕΤΟ – ΣΟΚ ΤΩΝ 3,6 ΔΙΣ. ΜΕΤΡΩΝ, ΟΤΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΟΪΜΠΛΕ – ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΔΡΑΧΜΗ!!!
Το πακέτο των λεγόμενων ''προληπτικών΄΄ μέτρων, ύψους 3,6 δισ., το οποίο συμπληρώνει τα μέτρα ύψους5,4 δισ., δεν είναι καθόλου ''προληπτικό''.

Αντίθετα, το πακέτο αυτό είναι απολύτως βέβαιον ότι θα εφαρμοσθεί 100% και στο ακέραιο, αφού είναι εξίσου βέβαιον ότι η Ελλάδα δενπρόκειται να πιάσει το στόχο του 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.  
Ο Τσίπρας απέρριψε, χωρίς συζήτηση, τις εισηγήσεις των  ''σκληρών'' από το εσωτερικό του γιαηρωϊκή έξοδο από την κυβέρνηση και εκλογές, με προσμονή μιας ''δεξιάς παρένθεσης''.  
Μόνο η ιδέα της απομάκρυνσης από του Μαξίμου του προκαλεί σοκ και πανικό!  
Αντίθετα, μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις με τους πιστωτές, ο Αλ. Τσίπρας και η διαπραγματευτική ομάδα, στην οποία αναβαθμισμένο ρόλο έχει τώρα ο Χουλιαράκης, έχουν υποχωρήσει πλήρως, ατάκτως και εφ' όλης της ύλης στις απαιτήσεις ΕΕ-ΔΝΤ.  Να σημειωθεί ότι ΔΝΤ και ΕΕ, παρά τις όποιες διαφορές τους, συμπλέουν στα ουσιώδη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στενή συνεννόησηΛαγκάρντ-Σόιμπλε.
Συγκεκριμένα, ο Τσίπρας και η ομάδα του έχουν συμφωνήσει σε όλους, ένα – ένα, τους κωδικούς του προϋπολογισμού που θα γίνονται αυτόματες περικοπές δαπανών με το ''κουμπί'' να το πατάει όχι η κυβέρνηση αλλά τρίτο ανεξάρτητο σώμα, το οποίο μπορεί να συγκροτηθεί και να λειτουργεί με τησυμμετοχή ή την εποπτεία των ''θεσμών''!  
Όπως έχουν συμφωνήσει, οι περικοπές θα αφορούν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, προσλήψεις στο Δημόσιο κλπ. και όχι δημόσιες επενδύσεις, υλικά νοσοκομείων, σχολείων κλπ. 
Ο μέγας πονοκέφαλος, πλέον, για τον Τσίπρα είναι πως και με ποια τρυκ θα πλασάρει το βάρβαροαυτό κατασκεύασμα, για να περάσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και κυρίως στους πολίτες, όταν μάλιστα η πρώτη ζει με το άγχος του λυντσαρίσματος.
Το πρόβλημα για τον Τσίπρα δεν είναι οι λεγόμενοι "53", οι οποίοι είναι "ευρω-υποταγμένοι" και προσκολλημένοι μονοθεματικά στα "δικαιώματα" και όχι στην άγρια ταξική διάσταση των μνημονιακών πολιτικών. Το πρόβλημα του Τσίπρα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός βουλευτών και αναγνωρισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ενώ θα ήθελαν να ψηφίσουν τα μέτρα και δεν έχουν ιδεολογικές ή ηθικές αναστολές, τρέμουν να το κάνουν, φοβούμενοι την κοινωνική κατακραυγή και τον κοινωνικό προπηλακισμό.
Ο Τσίπρας, προκειμένου να πιέσει υπέρ των μέτρων, έχει φτάσει στο σημείο να εκβιάζει το ''εσωτερικό'' του, λέγοντας πως όσοι/ες δεν αποδεχθούν τη ''λαιμητόμο''  των συγκεκριμένων μέτρων 3,6 δισ., τότε παίζουν το παιχνίδι Λαγκάρντ – Σόιμπλε, οι οποίοι, τάχα, θέλουν την ασύντακτη χρεοκοπία της χώρας και την άτακτη έξοδο από το ευρώ, με αιφνίδια και απροετοίμαστη εισαγωγήτης δραχμής.  
Έτσι, την απίστευτη παράδοση του στα κατεστημένα και τη θρησκόληπτη προσκόληση του στο ευρώ, μαζί με την άρνηση του για οποιοδήποτε Σχέδιο Β εξόδου από τη γερμανική φυλακή, θα τα εμφανίσει ως εκβιαστικά επιχειρήματα για γίνει αποδεκτή η χαριστική βολή στη χώρα.  
Μήπως, όμως, Τσίπρας και μνημονιακά κατεστημένα λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο;  
Μήπως, το βουητό των εξεγερτικών λαϊκών κινητοποιήσεων ακούγεται ήδη από μακριά;
ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΑΝΑΣ
Σάββατο 30 Απριλίου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24159:ekviasmos-tsipra&catid=81:kivernisi&Itemid=198

1 σχόλιο:

  1. 1η Μαίου 1976: Ο Αλέκος Παναγούλης/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Σκοτώνεται σε ... Tροχαίο !


    KAΘAPH H ΔOΛOΦONIA TOY AΠO THN CIA KAI TA NTOΠIA KAΘAPMATA TOYΣ !

    AKPIBΩΣ OΠΩΣ KAI ME TON ΣTPATHΓO Σ. ΣAPAΦH - TPOXAIO !

    ΑπάντησηΔιαγραφή