Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

(Οι κατασχέσεις πλέον συνάδουν με την συριζαίικη αστική και κατοχική κανονικότητα|νομιμότητα. Κατά τα άλλα, εσύ θα φορολογείσαι με υπερβολικές αντικειμενικές αξίες και τα ακίνητά σου θα τα παίρνουν... μπιρ παρά)! ΣτΕ: Νόμιμο σχέδιο Π.Δ. για τον τρόπο προσδιορισμού της εμπορικής αξίας των ακινήτων που κατάσχονται

 
Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθ. 98/2016 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται ο τρόπος προσδιορισμού της εμπορικής αξίας των ακινήτων που κατάσχονται (σύμφωνα με το Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), όπως επίσης καθορίζεται το αρμόδιο όργανο προσδιορισμού της αξίας του κατασχεμένου ακινήτου που πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό.
AdTech Ad

Ειδικότερα, οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νικόλαος Παρασκευόπουλος, αντίστοιχα, κατέθεσαν στο ΣτΕ για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το επίμαχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, σύμφωνα με οποίο αρμόδιος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου που κατάσχεται είναι ο δικαστικός επιμελητής ο οποίος για το σκοπό αυτό υποχρεούται να προσλάβει -κατά την κρίση του- πιστοποιημένο εκτιμητή, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το οποίο περιλαμβάνεται στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών που τηρείται στην Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Ο πιστοποιημένος εκτιμητής -κατά το σχέδιο ΠΔ πάντα- πρέπει μέσα σε συγκεκριμένη ημερομηνία που του τίθεται να συντάξει και να παραδώσει έγγραφη εκτίμηση στον δικαστικό επιμελητή, «σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά ή διεθνή αναγνωρισμένα εκτιμητικά πρότυπα, δεσμευόμενος παράλληλα για την πιστή τήρηση του Κώδικα Δεοντολογίας».
Ακόμα, σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος η αμοιβή για την διενέργεια της εκτίμησης καθορίζεται «εκ των προτέρων ελεύθερα μετά από έγγραφη συμφωνία για την ανάθεση του έργου».
Υπόχρεος για την καταβολή της αμοιβής αυτής είναι «ο επισπεύδων την αναγκαστική εκτέλεση (τράπεζα, κ.λπ.) και το ποσό αυτό βαρύνει τελικά «εκείνον κατά του οποίου στρέφεται η εκτέλεση», δηλαδή τον ιδιοκτήτη του ακινήτου και παράλληλα οφειλέτη.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/akinita/ste-nomimo-sxedio-p-d-gia-ton-tropo-prosdiorismou-ths-emporikhs-aksias-twn-akinhtwn-poy-katasxontai.4033567.html


1 σχόλιο:

 1. ΘEMA ΓIA ΣHMEPA: H MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH* EINAI ΠPIN THN ANAΣTAΣH/ΛAMΠPH !


  Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ TOY ΛAOY MAΣ (EAM/EΛAΣ).

  Ο AΓΩNAΣ TOY ΛAOY MAΣ ΠPEΠEI NA EINAI KAI θα EINAI, μια Kαινούργια Ελλάδα της EPΓAΣIAΣ, THΣ ΔHMIOYPΓIAΣ της Λευτεριάς, Λυτρωμένη από κάθε Ξενική(-KAI NTOΠIA) Iμπεριαλιστική Eξάρτηση και από κάθε Eκμετάλλευση, μ' ένα Πραγματικά Παλλαϊκό Πολιτισμό (EΛΛHNIKO).

  «Όταν ο Λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της Tυραννίας διαλέγει ή τις Aλυσίδες ή TA OΠΛA». (YΠOΨIN: Aλυσίδες EXOYN MONO OI ΣKΛABOI !!!)
  [*MEΓAΛH ΠAPAΣKEYH

  Στ’ Aργαλειά και στο Kαρνάγιο Oνειρα Eγώ κι Eσύ, και μας δίνει το κουράγιο των φιλιών μας το κρασί. Τα Παιδιά στην Ελευσίνα δεν χαμογελούν ποτέ, είναι ΠIKPAMENA KPINA ΣAN TO ΔAKPY ΣOY, Χριστέ. Τα Παιδιά στην Ελευσίνα δεν γελούν σαν τα Παιδιά, Περιμένουνε κι εκείνα ANOIΞH και ΠAΣXAΛIA. Καίν’ οι μαύρες Tσιμινιέρες Oνειρα του καθενός, Nύχτες οι δικές μας Mέρες κι η Aγάπη μας Kαημός !!!]

  ΑπάντησηΔιαγραφή