Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

(Η ευρωπαϊκή μαρξιστική αριστερά σπρώχνει με τις πολιτικές της, τις προδοσίες της και τις συμμαχίες της, την ίδια στον αφανισμό, την ακροδεξιά στην εξουσία και τους νεομεσαιωνιστές Πράσινους σε άνοδο... Και στα δικά μας)! Σαρωτική επικράτηση της ακροδεξιάς στην Αυστρία




Σαρωτική ήταν η επικράτηση για το ακροδεξιό "Κόμμα των Ελευθέρων" (FPÖ) στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία. Σύμφωνα με τα exit polls, ο υποψήφιός της ακροδεξιάς Νόρμπερτ Χόφερ είναι ο νικητής, συγκεντρώνοντας πάνω 35%.

Πρόκειται για το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει συγκεντρώσει ποτέ το ακροδεξιό κόμμα σε εκλογκή αναμέτρηση εθνικής εμβέλειας. Αναλυτικά όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων SORA για την αυστριακή τηλεόραση (ORF), ο Χόφερ συγκεντρώνει το 35,5% των ψήφων. Μάλιστα, το ινστιτούτο ARGE ανεβάζει το ποσοστό 37,3%.
Στη δεύτερη θέση αναδεικνύεται ο υποψήφιος των Πρασίνων και πρώην πρόεδρος του κόμματος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν με ποσοστό γύρω στο 21%, αλλά με μικρή διαφορά από τη δικαστικό και ανεξάρτητη υποψήφια Ίρμγκαρντ Γκρις, την οποία τα exit polls φέρνουν στην τρίτη θέση με ποσοστό γύρω στο 18-19%. Σημειώνεται πως η Γκρις είναι και η μοναδική γυναίκα που θέτει υποψηφιότητα για το κορυφαίο αξίωμα.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο, στις 22 Μαΐου, ο Χόφερ θα αναμετρηθεί το πιθανότερο με τον Αλεξάντερ Φαν Ντερ Μπέλεν ή με την Ιρμγκαρντ Γκρίς, αν τα τελικά αποτελέσματα ανατρέψουν τις αρχικές εκτιμήσεις. Η δεύτερη θέση θα κριθεί οριστικά τη Δευτέρα όταν θα έχουν καταμετρηθεί και οι επιστολικές ψήφοι. 
Εν τω μεταξύ, η κατάρρευση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων συνεχίζεται στην Αυστρία, καθώς τόσο ο σοσιαλδημοκράτης Ρούντολφ Χούντσντορφερ, όσο και ο υποψήφιος του άλλοτε κραταιού κεντροδεξιού ÖVP Αντρέας Κολ συγκεντρώνουν γύρω στο 12% των ψήφων. Θα είναι η πρώτη φορά που ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα γίνει χωρίς υποψήφιους των δύο άλλοτε ισχυρών κομμάτων, που συνεργάζονται στην κυβέρνηση της Αυστρίας. 
"Ήταν μία οδυνηρή ήττα, είναι φανερό ότι ο κόσμος ήθελε να τιμωρήσει το πολιτικό κατεστημένο" παραδέχεται ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών Γκέρχαρντ Σμιντ. Κατά την άποψή του, το κόμμα του θα "πρέπει να εστιάσει περισσότερο σε ζητήματα όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και ο κατώτατος μισθός, ζητήματα που έχουν επισκιαστεί τελευταία από το προσφυγικό ζήτημα".
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/sarotiki-epikratisi-tis-akrodeksias-stin-aystria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου