Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Στρατούλης: Να μην κλείσει το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι

Στρατούλης: Να μην κλείσει το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι

Σημαντικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά και κυρίως σε φτωχούς, άνεργους και ανασφάλιστους πολίτες, προσφέρει το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου στο Περιστέρι, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, τονίζει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης.
Ο κ. Στρατούλης καλεί το υπουργείο Υγείας να μην κλείσει η συγκεκριμένη μονάδα του ΠΕΔΥ, αλλά να αναβαθμιστεί.
AdTech Ad
«Το κλείσιμο του ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση, και η συγχώνευσή του με άλλο σε μακρινή απόσταση, ουσιαστικά θα δυσκολέψει την πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας για χιλιάδες κατοίκους του Περιστερίου, λόγω έλλειψης Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Το ΠΕΔΥ Αγίου Ιεροθέου, όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να στηριχτεί και να αναβαθμιστεί, με άμεση κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό, υποδομές και αναλώσιμα, με σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα και μικροβιολογικό εργαστήριο» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης και προσθέτει:
«Η ΛΑΕ αγωνίζεται για ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με ενημέρωση, πρόληψη και προαγωγή της υγείας, συνδεδεμένο με αναβαθμισμένη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη.
Γενναία αύξηση κρατικών δαπανών για κάλυψη των αναγκών χρηματοδότησης των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας. Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του ΕΚΑΒ, στήριξη Νοσοκομείων με νέες προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή, στελέχωση τμημάτων επειγόντων περιστατικών και μονάδων εντατικής θεραπείας.
Επίσης για πλήρη ανάπτυξη υποδομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αναβάθμιση των υπαρχόντων Κέντρων Υγείας και δομών του ΠΕΔΥ, καθώς και ανάπτυξη νέων σε κάθε περιοχή. Η λειτουργία των μονάδων θα βασίζεται στην ομάδα υγείας και στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού και θα στοχεύει στην έγκαιρη ενημέρωση και διάγνωση παράλληλα με την περίθαλψη και θεραπεία. Ανάπτυξη δράσεων και πολιτικών πρόληψης στα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους. Κατάργηση χαρατσιών και ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ygeia/p-e-d-y/story/683583/stratoylis-na-min-kleisei-to-pedy-agioy-ierotheoy-sto-peristeri#ixzz44PdycJvS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου