Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

(ΣΥΡΙΖΑ + 3ο μνημόνιο + 4ο Ράιχ) = Αποκαλυπτικός Γιώργος Βήχας; Δεν είναι σε ισχύ ο νόμος για δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων γιατί δεν θέλει η τρόικα




Ο ήρωας-γιατρός Γιώργος Βήχας, ο στυλοβάτης του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, λέει ότι ο νόμος για την δωρεάν περίθαλψη ανασφάλιστων στα νοσοκομεία δεν είναι σε ισχύ και το αποδίδει στις πιέσεις της τρόικας που μπλοκάρει την έκδοση ΚΥΑ.

Γράφει στο προφίλ του, στο facebook:   



Επειδή με αφορμή την τελευταία ανάρτηση μου έγινα αποδέκτης επιχειρημάτων που είτε διαστρεβλώνουν την αλήθεια, είτε αναφέρονται σε ένα μικρό μέρος της αλήθειας και επειδή για μένα πάνω από όλα είναι η αλήθεια ιδού πως έχουν τα πράγματα:

1) Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: ισχύει ακριβώς ότι ίσχυε από τον Αύγουστο 2014 με τον νόμο Γεωργιάδη. Πρόσβαση στα φάρμακα με ποσοστό ακριβώς όπως και οι ασφαλισμένοι και σε ότι αφορά στις διαγνωστικές εξετάσεις πρόσβαση ΜΟΝΟ σε μερικές εξετάσεις αίματος και ούρων και σε ακτινογραφίες με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν ΜΟΝΟ σε δομές ΠΕΔΥ. Αξονικές, μαγνητικές, σπινθηρογραφήματα ή οποιαδηποτε άλλη εξέταση που πρέπει να γίνει σε νοσοκομείο ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

2) Νοσοκομειακή κάλυψη: ότι θέλει ο καθένας . Αλλού χρεώνουν και αλλού όχι. Ο πρόσφατος νόμος δεν ισχύει γιατί δεν έχουν βγεί οι ΚΥΑ. Το μόνο που έχει γίνει είναι η εντολή Ξανθού να νοσηλεύονται μόνο με το ΑΜΚΑ. Το ερώτημα εδώ είναι, τι έχει μεγαλύτερη ισχύ ο νόμος του 2014 που ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο ή μια υπουργική εντολή; ( εφ´ όσον ο νέος νόμος λόγω μη έκδοσης ΚΥΑ δεν ισχύει ).

Επιπλέον η Φωτίου πρίν από λίγες ημέρες με υπέρ επείγουσα εγκύκλιο προς τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων επαναφέρει το καθεστώς του βιβλιαρίου πρόνοιας . Γιατί το επαναφέρει εάν όπως λέτε ισχύει η εντολή Ξανθού πρός τα νοσοκομεία να νοσηλεύονται οι ανασφάλιστοι μόνο με το ΑΜΚΑ. Απλή και λογική νομίζω ερώτηση. Απάντηση έχετε;

Όπως δεν μάσησα τα λόγια μου και δεν φοβήθηκα στις σκληρές εποχές επί Γεωργιάδη έτσι δεν τα μασάω και τώρα. Αν θέλετε να μιλήσουμε με επιχειρήματα υπηρετώντας την αλήθεια είμαι εδώ με τον νού και τα αφτιά ανοιχτά . Αν θέλετε να αντιπαρατεθείτε με φτηνή πολιτική προπαγάνδα τότε απευθύνεστε σε λάθος άνθρωπο.

Και κάτι τελευταίο ως προσωπική άποψη . Οι ΚΥΑ άρρηκτα συνδεδεμένες με την αξιολόγηση από την Τρόικα για αυτό και δεν βγαίνουν.


http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_249.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου